Urmașii lui Pamfil

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Și s-a dus marea speranță a jurnaliștilor din România, despre Vlad Voiculescu, omul-miracol sau Maica Tereza, cum îl urca pe piedestal filosoful Gabriel Liiceanu. În realitate, deja fostul ministru al Sănătății e un urechist, pregătit doar pe bucăți, deci incompatibil cu această funcție, un foarte slab manager (afla ultimul ce se întâmplă în instituție și în fenomen), un ipocrit de primă mână (fazele cu nepurtatul măștii, în vreme ce secretarul său de stat Moldovan cerea lockdown, sunt lamentabile) și un bărbat destul de moale. N-am zis laș, însă aici mi-a fugit mintea când îi auzeam/ citeam scuzele jalnice. Vlăduț a beneficiat de o imagine excelentă după Colectiv, parcă era mai articulat în acele vremuri - a intrat pe un cal alb la guvernare și a ieșit sărind gardul de sârmă ghimpată.

* E distractiv cum mulți ziariști din România - mulți dintre ei sunt "gazetari" de comunicate de presă și de conferințe cu pișcoturi și alune - își confecționaseră ditamai idolul din Voiculescu, o absurditate într-o țară democratică. Până și ieri se lamentau unii pe Facebook că a decedat în chinuri căprioara lui Labiș. Am și o dovadă luminoasă, postarea lui Cătălin Striblea, fost la Digi, actualmente la Europa FM. E de marți, de la ora micului dejun: "Bună dimineața și celor care s-au prins că fără Vlăduț nu mai e nici guvern!" Carevasăzică, presa își dorește armonie, apă rece și dulceață la Palatul Victoria, ăsta e rolul celei de-a patra puteri în stat, să-i facă masaj Executivului. Pamfil Șeicaru, ai legătura!

* Mențiune: sunt convins că mulți dintre colegii de breaslă (mă refer în primul rând la cei din București) nici n-au auzit de Șeicaru. Nu, nu e acela cu bentiță, cântărețul de folk, nu! A jucat la Steaua, desigur.

* N-ar fi exclus să auzim că Andreea Moldovan, plecată ieri cu același transport, îl obliga pe Vlăduț să dea și cu mătura prin minister. Și nici asta să nu-i iasă cum trebuie.

* Raed Arafat rămâne în funcție, nu-l deranjează nicio insectă și niciun telefon, fie el secret au ba. Apropo, aș vrea să-l anunț că au apărut niște aparate împotriva țânțarilor, o nebunie, nu alta! Ca să poată guverna corespunzător, să nu se-mpiedice de-un ciot, vorba poetului.

Citit 703 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Aprilie 2021 16:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.