Ireversibilul din spusa premierului

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Hal de estimare, mod evoluat de exprimare! Raluca Turcan, ministrul Muncii din țara înfrățită cu Marea Neagră, a afirmat că „spre un milion” de români s-au întors în țară din cauza pandemiei. De vină ar fi „aproximativ o decepție” după perioada trăită în străinătate.

* Altfel, dacă e să păstrăm igiena exprimării, ar trebui să ne uităm în primul rând la premier. Cîțu a utilizat un termen aflat pe frontiera confortului mental: „Să eliminăm acele voci care mai există împotriva acestei campanii de vaccinare!” A elimina provoacă frisoane, stimabile, mai ales dacă pricepi puțină istorie. A elimina este un verb care frizează ireversibilul... De fapt, să ne calmăm, dom’ Florin e om de cifre. Exclusiv.

* Înțeleg că maestrul Alexandru Arșinel, chiar și după rapel, s-a întâlnit cu vietatea Covid-19, situație deloc singulară. Inclusiv șeful vaccinării de pe la noi, colonelul Gheorghiță, a pus punctul pe j: „Riscurile infectării cu noul coronavirus nu se reduc la zero după vaccin.” Corect, se întâmplă și după vaccinul antigripal, însă aceasta e o lecție importantă pentru colegii din presă care utilizează până la saturație noțiunea de „imunizare”. Sună pompos, e ușor invazivă, dar dacă tot suntem în zodia combaterii fake-news-ului, ar trebui să începem cu propria ogradă. Nu de alta, însă e foarte comod și toxic să dai vina numai pe plebe.

* A fost inventată vopseaua-minune, o nebunie de nedescris: o dai pe casă și nu mai ai nevoie de aer condiționat. Iată și explicația, nu neapărat savantă: lichidul care reflectă 98,1 la sută din lumina soarelui duce la menținerea răcorii în casa astfel mânjită. Iarna, ca să nu-ți faci rată la bancă pentru întreținere, îi dai o vopsea neagră, ceva spre smoală, ca să citez din Raluca Turcan...

* Șmecheria cu Super Liga de fotbal s-a dezumflat, semn că tot suporterii, adică bazinul de consumatori, sunt baza. Fix ăia care n-au loc pe un stadion de 20.000 de locuri, deși ei, cu tot cu pază și asistență medicală, s-ar duce în maximum 3-4.000 de suflete. Vai, m-am raportat iarăși la realitățile mioritice! De ca și cum întrecerile cu prefix ne-au vizat vreodată. Rețineți: ce face Simona Halep e doar bonus!

Citit 919 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 17:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.