Gavroche. Sau altcineva

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* E genul de afirmație care, în primul rând, binedispune. De ce să fim triști la intrarea în weekend? Deputata Cosette Chichirău a comentat la RFI demiterea lui Vlad Voiculescu: "Gestul domnului Cîțu a fost unul foarte grav. Pur și simplu, dacă folosim analogia familiei, a dat un copil afară din casă, l-a lăsat pe stradă fără haine, să înghețe. Adică nu poți într-o familie să faci un asemenea gest (...)." Mi-l transformă pe Vlăduț și în Gavroche, atât îmi permite bruma de cultură să constat. Iar dacă e fără haine, nici nu mă mai uit. Mă rușinez din orice.

* Institutul Național de Statistică nu doarme, el frământă niște cifre. Cele mai recente sunt delicioase: în 2020, lungimea autotrăzilor din România a crescut cu 54 de kilometri. Bine că știrea nu va fi tradusă în limbile de circulație internațională! Ne-am face de râs - sper ca atenția Europei să fie distrasă de Rusia, vaccinuri etc.

* Nici presa nu ațipește, ea sapă după informații aproape utile. De pildă, Libertatea anunță că geaca președintelui, aceea cu care s-a afișat joi la Parcul Văcărești, ar costa aproximativ 1.600 de lei. De ca și cum un șef de stat ar trebui să apară în izmene.

* Bine că i-a călcat-o doamna Carmen înainte de ieșirea din casă! La geacă (jachetă e termenul potrivit) mă refer, doar n-o să credeți că despre demnitate sau atitudine fac vorbire.

* Conform unui studiu aparte, românii cred covârșitor în Dumnezeu și în viața de apoi, dar prea puțini au citit Biblia. Normal, în zilele de cazare la hotel n-ai timp să parcurgi această operă pe care o găsești în sertarul noptierei. Tot HoReCa e de vină...

* Șapte vasluieni, printre care un inspector de la RAR, au fost reținuți de inspectorii DNA într-un dosar în care sunt acuzați că ar fi atestat o serie de inspecții tehnice periodice, fără ca în realitate acestea să se desfășoare, multe dintre autovehicule aflându-se de fapt în alte zone ale țării și chiar în străinătate. E caz clasic de antrepriză cu puterea minții, iar forțele de ordine nu suportă concurența. Inteligența artificială e la doi pași de noi, însă nu știm s-o apreciem.

Citit 898 ori Ultima modificare Vineri, 23 Aprilie 2021 17:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.