D'ale trotuarului

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Nene, asta înseamnă să te conducă bărbați adevărați, oameni cu sufletul cât statuia lui Avram Iancu. Iată declarația de ieri a premierului Cîțu. Îl cheamă și Florin, așadar și-a serbat onomastica. Liderul de la Palatul Victoria a scrijelit pe Facebook că "singurul cadou pe care mi-l doresc de ziua mea este să revenim la normalitate". Egoiștilor, șeful Guvernului se gândește la binele nostru comun, iar voi? Voi vă grăbiți la serviciu pentru huzurul personal, goi de conținut, doar pentru propășirea materială a familiei și a unei vecine de palier, dacă ați legat între timp o relație bazată pe respect mutual. N-ai cu cine, niște contribuabili.

* Galațiul a fost în weekend sursă de inspirație pentru presa națională, însă și pentru agențiile străine. Tragedia de pe terenul al doilea al stadionului "Dunărea" (cum să mai permiți existența unor garduri din epoca romană în apropierea unui teren de sport?) a fost urmată de o scenă desprinsă din filmele cu buget redus și inspirație așișderea. O femeie aflată la etajul al III-lea al unui bloc arunca diverse obiecte și amenința că se sinucide. Slavă Cerului că acest caz nu i-a fost repartizat negociatorului iscusit de la Onești! Doamna a fost salvată după intervenția echipajelor de pompieri și poliție. Și tot nu-i pot spune happy-end.

* Ca de Oscar este filmarea de pe Facebook a unui cetățean oarecare, fin observator, care a remarcat operațiunea fără perdea a unei femei și a unui bărbat, de asemenea din orașul nostru. Cei doi furau dale de pe domeniul public în toiul zilei, într-o zonă cu trafic a urbei. Dalele necesare pentru pavarea trotuarului erau cărate cu precădere de doamnă, în vreme ce individul care o însoțea doar ridica portbagajul mașinii de teren din dotare. Înaintea Poliției, ar fi trebuit să se autosesizeze vreo asociație de egalizare de șanse, un ONG care scoate în afara legii bancurile cu blonde. Că tot pomeneam teatrul premierului și circul concitadinei de la etajul 3, facem un transfer firesc: de la d'ale carnavalului, la dale trotuarului.

* Manelistul Tzancă Uraganu, pomenit zilele trecute, a anunțat că va lansa o melodie pentru a ajuta la creșterea ratei de vaccinare, după o provocare a lui Lucian Mîndruță. Apoi, va deveni invitatul special al lui Prelipceanu, la Digi 24.

Citit 598 ori Ultima modificare Duminică, 25 Aprilie 2021 17:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.