Ziua Trândăvelii

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Să vă fie de bine, să trecem cum se cuvine și peste Sfintele Paști! N-are rost să punem la suflet, chiar dacă de multe ori subsemnatul a oferit motive de indignare. E și el un diminutiv.

* Cui îi pasă că astăzi este 1 Mai? (...) Momente de liniște, poate chiar penibile, nu răspunde nimeni... Unii ar putea întreba dacă trebuie să le pese de altceva, însă n-aș vrea să le dau apă la moară. E ziua muncii dinaintea marii sărbători pascale - se confecționează cozonaci, ouăle primesc o pensulă. Gospodăreală, într-un singur cuvânt. Așadar, n-ai cum să stai de ziua internațională a trăndăvelii.

* Portugalia va avea cel mai lung pod suspendat din lume. Spectaculoasa structură destinată pietonilor va revigora turismul local, anunță media din sud-vestul Europei. Se pare că lucrarea de infrastructură de la Brăila, intitulată sugestiv Pod peste Dunăre, a stârnit invidie.

* E ciudat că se vorbește și despre revigorarea turismului din Portugalia. Înseamnă că noi nici n-am avut vreodată.

* La capitolul „ce se mai fură pe drumurile din România”, cum era gazeta de perete pe vremuri, am primit marfă. Sau „Primim de la Poliție”: Au dispărut lămpile și panourile solare de pe un stâlp de 7 metri din județul Timiș. De fapt, e o problemă și cu inșii care scriu astfel de știri. „Au dispărut”? Înseamnă că nu e vorba de tâlhărie, dacă facem abuz de personificări. Concluzia e imbatabilă: și excesul de cultură strică.

* Conform unui studiu recent, o treime dintre români îl văd pe Vladimir Putin ca pe un om al păcii. Tot atâția se opun vaccinării. Dar țarul de la Kremlin și-a făcut și rapelul - asocierea asta e făcută pe genunchi. La fel ne putem minuna că teii de pe Domnească înfloresc fix atunci când marmotele din Elveția învelesc ciocolata într-un singur strat de staniol. Că ele, blănoasele, obișnuiesc să lucreze cu două straturi.

* Două cupluri s-au bătut sălbatic la Starea Civilă, în Vaslui. S-a întâmplat în Joia Mare. Un polițist, chemat la fața locului, a alunecat pe gresie în învălmășeala creată. Iată, avem noi dovezi că gândirea critică nu e o floare rară, cum se presupunea! Nu e nici ca floarea de vin...

Citit 802 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Mai 2021 01:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.