Ziua Trândăvelii

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Să vă fie de bine, să trecem cum se cuvine și peste Sfintele Paști! N-are rost să punem la suflet, chiar dacă de multe ori subsemnatul a oferit motive de indignare. E și el un diminutiv.
* Cui îi pasă că astăzi este 1 Mai? (...) Momente de liniște, poate chiar penibile, nu răspunde nimeni... Unii ar putea întreba dacă trebuie să le pese de altceva, însă n-aș vrea să le dau apă la moară. E ziua muncii dinaintea marii sărbători pascale - se confecționează cozonaci, ouăle primesc o pensulă. Gospodăreală, într-un singur cuvânt. Așadar, n-ai cum să stai de ziua internațională a trăndăvelii.
* Portugalia va avea cel mai lung pod suspendat din lume. Spectaculoasa structură destinată pietonilor va revigora turismul local, anunță media din sud-vestul Europei. Se pare că lucrarea de infrastructură de la Brăila, intitulată sugestiv Pod peste Dunăre, a stârnit invidie.
* E ciudat că se vorbește și despre revigorarea turismului din Portugalia. Înseamnă că noi nici n-am avut vreodată.
* La capitolul „ce se mai fură pe drumurile din România”, cum era gazeta de perete pe vremuri, am primit marfă. Sau „Primim de la Poliție”: Au dispărut lămpile și panourile solare de pe un stâlp de 7 metri din județul Timiș. De fapt, e o problemă și cu inșii care scriu astfel de știri. „Au dispărut”? Înseamnă că nu e vorba de tâlhărie, dacă facem abuz de personificări. Concluzia e imbatabilă: și excesul de cultură strică.
* Conform unui studiu recent, o treime dintre români îl văd pe Vladimir Putin ca pe un om al păcii. Tot atâția se opun vaccinării. Dar țarul de la Kremlin și-a făcut și rapelul - asocierea asta e făcută pe genunchi. La fel ne putem minuna că teii de pe Domnească înfloresc fix atunci când marmotele din Elveția învelesc ciocolata într-un singur strat de staniol. Că ele, blănoasele, obișnuiesc să lucreze cu două straturi.
* Două cupluri s-au bătut sălbatic la Starea Civilă, în Vaslui. S-a întâmplat în Joia Mare. Un polițist, chemat la fața locului, a alunecat pe gresie în învălmășeala creată. Iată, avem noi dovezi că gândirea critică nu e o floare rară, cum se presupunea! Nu e nici ca floarea de vin...

Citit 433 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Mai 2021 01:30

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro