Școala opțională

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut acum două zile o declarație absolut delicioasă. N-o pot clasifica altfel: "Elevii nu sunt obligați să meargă la școală împotriva voinței lor." Da, corect, dar nu puteați s-o spuneți și acum treizeci de ani?

* Școala pentru noi este Armata 2.0, adică acel serviciu transformat după intrarea în NATO. Sap de zor după un slogan, nu știu dacă voi ajunge la o soluție convenabilă. Ideea este că teleșcoala seamănă tot mai mult cu școala opțională.

* Traversăm timpuri tulburi. Pandemia pare să ne fi dat un răgaz până la toamnă, madam Dăncilă e consilier strategic al guvernatorului BNR, iar clubul de fotbal Astra Giurgiu, care a și câștigat campionatul cu câțiva ani în urmă, a retrogradat. Eh, cum ar fi fost să pice echipa din orașul președintelui țării, aflată în luptă directă cu giurgiuvenii? Ce Scornicești, nene? Ați auzit de marele Sibiu?

* Croitoreasa Vioricăi Dăncilă este noua directoare a Centrului Cultural Vrancea. Nu mă grăbesc să comentez aiurea, în tramvai. Aș vedea situația de pe linia Tișița – Odobești: o persoană atât de cultivată să-i facă taioare și șorțulețe fostei doamne premier?

* O esteticiană-influencer din Marea Britanie a distribuit pe Instagram o fotografie realizată de aproape cu firele de păr crescute deasupra buzei superioare. Sunt scoase în evidență, sunt vopsite cu un instrument din trusa de machiaj. Vedeta a scrijelit și un mesaj: „Pentru toți prietenii mei cu părul închis la culoare – port noul meu ruj și mascara albastră pentru a vă reaminti tuturor că părul facial este normal!” Cu alte cuvinte, a reabilitat acel proverb autohton neomologat: „Idealul meu în viață e femeia cu mustață.” Deja mi-e milă de bărbații care se epilează...

* Polițistul care a rămas la pensat (și nu numai el, din nefericire) poate considera că al meu comentariu suferă de diverse afecțiuni. Mi-s retrograd, miliția corectitudinii politice își poate pregăti chitanțierul.

* Consumul excesiv de alcool reduce în medie cu un an speranța de viață. În schimb, se măresc accizele. Tot e bine.

Citit 586 ori Ultima modificare Vineri, 21 Mai 2021 02:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.