Litoral la 15 grade

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Începe programul „Litoralul pentru toți”, adică acea perioadă din an în care, practic, ești obligat să mergi la Marea Neagră. Tarifele pleacă de la 40 de lei pe noapte, un preț de nimic care te scoate din casă și îți comandă și un set nou de prosoape.  

* Litoralul este interesant, dar nu și când apa mării suferă la 15 grade Celsius. Indiferent de „scorurile” practicate...

* Nitam-nisam, ministrul Economiei sare în apărarea jurnalistului Tolontan, interogat/anchetat/aflat în contact cu reprezentanții statului. Nu cunosc speța. Văd, însă, declarația lui Năsui de la Economie: „Nu vă lăsați intimidați! Nu contează pe cine investigați, puteți să mă investigați și pe mine.” Ceva atât de populist nu mai citisem din epoca Dragnea. Câtă generozitate, ce săritor! Ce bine ar fi să nu ne băgăm Năsuiul unde nu ne fierbe inflația!

* Ce bine, putem pomeni o performanță sportivă autentică izvorâtă de nicăieri! De Simona Halep și Cristina Neagu ne cam săturaserăm, deja le număram veniturile. Înotătorul Robert Glință este campion european la 100 de metri spate. Avem, așadar, un motiv să credem că de la Jocurile Olimpice de la Tokyo nu ne vom întoarce cu sacoșa goală. 

* M-ar apostrofa un prieten pedant – stai, nene, că nu te duci tu acolo, e vorba de niște sportivi care ne reprezintă țara, nu te mai subsuma atât de ușor! Așa este, dar măcar voi fi solemn și cu tricoul apretat la intonarea imnului. Prin urmare, se poate spune că fac parte din echipă.

* Se lansează versiunea mai explicită a celebrei pelicule „Basic Instinct”, cu Sharon Stone și Michael Douglas. E vorba de filmul turnat la începutul anilor '90, n-o să-i mai deranjeze cineva acum pe cei doi bunicuți. Scenele cu pricina fuseseră filmate atunci, just in case. Apelez la remarca aceluiași camarad: „Bă, e nevoie de acordul soției pentru a revedea «Basic Instinct», e inuman ce se întâmplă!” Desigur, dacă tot se redeschid cinematografele, ai nevoie de o minciună potrivită pentru a putea părăsi domiciliul. Draga mea, mă duc până la amantă, îi transmiți din tocul ușii, ca s-o știi liniștită. Tu, de fapt, fugi să-ți iei popcorn și suc. Sărut mânușițele, doamnă Sharon! Totul bine, vă înțelegeți cu vecinii?

Citit 694 ori Ultima modificare Vineri, 21 Mai 2021 21:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.