Oare bea doar apă?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Ieri, de ziua lui Orban, dușmanul natural al lui Cîțu, a fost și Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți. Calendarele politice nu țin cont de aniversările minore ale inșilor care se perindă pe la conducerea unei asociații de proprietari, a unui partid sau a unei țări. Chiar și în aceste condiții, sunt convins că șprițul a fost corespunzător.

* Brusc, mi-am adus aminte că anul trecut, fix la aniversarea lui Șică, mai-marii Guvernului se serveau împărătește în biroul premierului. Populația stătea sub pat, doar se decretase stare de urgență, iar câțiva miniștri cu sânge latin chefuiau după posibilități în Palatul Victoria. Nici acum nu se știe cine i-a fotografiat, lăsând tabloul să se scurgă în social-media. Și nici nu-mi pasă. Rămân doar cu ipostaza favorită în minte - șeful Externelor fuma trabuc cu mănușile chirurgicale trase până peste urechi.

* Doar așa, cu pipa rulată pe jumate, ar fi putut să-l sperie oficialii români pe dictatorul Lukașenko. Dacă tot ne trezim, a treia zi după scripturi, să amendăm ce se întâmplă pe la alții, măcar să părem neduși la biserică, nu-i așa? De pildă, președintele Iohannis abia luni seară a pomenit câte ceva despre avionul deturnat. Se aude că săptămâna viitoare va vorbi și despre inundațiile de acum cinci zile.

* Orban și Cîțu s-au contrat pe față alaltăieri, iar disputa a fost transmisă aproape live. Primul, cu mina celui desprins recent din Sfatul Bătrânilor, a anunțat că vaccinurile vor putea fi accesate din 2022 doar contra-cost, celălalt, la fel de sigur, a negat varianta. Sigur n-au ciocnit un pahar aseară, cum obișnuiesc băieții mari, chiar și după răfuială... Pariez: Cîțu bea doar apă.

* Astăzi ar trebui să iasă Ludovic și să spună că nici creșterea aia economică anunțată de Florin nu e reală. Ca-n bancul cu crocodilul - zboară, bre, dar mai pe la nivelul genunchilor.

* Iată o știre care, așa cum ne-am obișnuit, nu mai interesează: O mamă din Iași a mers 10 kilometri pe jos ca să economisească 5 lei. A folosit apoi banii pentru a le lua dulciuri copiilor. Între timp, niște parlamentari români, printre care se numără destui gălățeni, contestă desființarea pensiilor speciale. Sărăcuții!

Citit 725 ori Ultima modificare Marți, 25 Mai 2021 19:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.