"Presă civilizată"

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Le mulțumesc, în definitiv, oamenilor politici, misiunea mea ar fi mult mai dificilă fără declarațiile lor. Trebuie doar să ai agilitate la cules, că sunt și destui brusturi, iar mănușile mi-s aruncate din mai 2020. Dacă înțelegeți aluzia...

* Apropo, la pescăria din cartier, încă scrie cu litere de-o șchioapă pe ușă: "Permitem accesul doar clienților cu mască și mănuși!" Mi-am luat și monoclu. Așa spunea poetul că aș fi mai șic.

* Zice premierul Cîțu, prezent ore în șir într-un podcast de Youtube, că-și dorește infrastructură babană, că ar vrea ca românul să intre pe autostradă la Constanța și să ajungă la Viena să bea o cafea. Greșit! Pune-l pe austriac, Florine, să vină până la Mamaia ca să dea pe gât un cocteil! Ca să nu mai spun că, deși e mai scumpă decât în capitala Austriei, și cafeaua de pe litoralul românesc trebuie consumată cumva.

* Cu toate acestea, de sub aerul acesta de rocker activ, șeful de la Palatul Victoria și-a permis să-i jignească pe jurnaliști. Le-a transmis că presa, în cei treizeci de ani de la Revoluție, nu s-a civilizat. Ce e aia "presă civilizată"? Să recunoaștem, e o afirmație care l-ar face să pălească de invidie pe Dr. Petru Groza!

* Altfel, pentru mulții purtători de microfon care adresează întrebări inutile și dau din cap ca yesmenii la diverse declarații sforăitoare, e bună muștruluiala asta. Și, totuși, nu pricep. După o asemenea ieșire a unui premier din spațiul comunitar (parcă i se zicea într-un fel; da, "derapaj"), reprezentanții mass-media ar fi trebuit să plece dinaintea lui. In corpore! Și să-l lase să vorbească singur despre creșterea economică fără precedent.

* Primarul municipiului Târgu Jiu amenință Poliția Locală cu desființarea după ce un turist și-a parcat mașina chiar lângă Poarta Sărutului. De ca și cum ar fi fost singurul incident cultural din zonă. Mai țineți minte când președintele României a luat loc la Masa Tăcerii? Bine, măcar în acest caz figura de stil se completase ireal de bine...

* Turistul rătăcit putea fi pus la punct cu materialul genialului sculptor: "Ia-ți mașina, că nu mai pupi pe aici!"

Citit 534 ori Ultima modificare Joi, 27 Mai 2021 22:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.