Politica din fotbal

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Mașina lui Ceaușescu a fost scoasă la vânzare în România, o alta, proprietatea unui om de afaceri din Arad, a explodat ca-n filme. Cu proprietarul înăuntru. După acest atentat terorist (nu-i putem spune altfel), șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că România este o țară sigură. E ca și cum subsemnatul ar fi întrebat dacă știe să meargă pe bicicletă (e incapabil, v-o spun din sursă sigură), iar el ar răspunde că și trotinetele sunt utile. Cred, totuși, că e o comparație prea subtilă pentru fauna politică.

* Confrații din media națională utilizează aiurea-n tramvai un termen care, indirect, incriminează persoana dispărută în atentatul din vestul țării. Ei identifică un "afacerist", cu intenția de a-l considera om de afaceri. Conform DEX, afaceristul este individul care realizează abuziv profituri pe baza situației sale profesionale sau sociale. Nu știm dacă era așa, iar acum e ultima noastră grijă. Momentan ne întrebăm pe bune, cu sau fără poezia lui Orban, dacă România mai este sau nu o țară sigură.

* Vicepremierul Dan Barna a vorbit în weekend despre rablele de pe șosele, spunând că România a devenit un cimitir de mașini. Uneori - vezi cazul mașinii-capcană! - este și un cimitir propriu-zis.

* Finala Ligii Campionilor la fotbal, disputată de două echipe britanice, a fost mai întâi despre politică. Cei 22 de jucători, cu toții ajunși la un standard de viață fără precedent în istoria omenirii, au îngenuncheat la început, de dragul poveștii Black Lives Matter. Adică se consideră discriminați... A trecut un an de la incidentul din Statele Unite ale Americii, n-ai cum să tragi toată viața semnale de alarmă cu un genunchi pe caldarâm. Doar dacă ai alte interese, doar dacă faci politică. Discriminat mă simt eu, că nu beneficiez de protecție socială, că birocrația și corupția îmi taie elanul și mi-l fac rasol, că n-o să apuc pensie. Că de niciunele! Ăsta e rasism, stimabililor, voi sunteți doar niște farisei remunerați regește!

* Despre fotbal, chiar nimic. Până nu se modifică substanțial regulamentul, iar în minutul 17 să înceapă și un talk-show de jumătate de oră, n-are rost să mai pierdem vremea. Un amărât de miliardar rus i-a bătut pe niște hiper-săraci din lumea arabă.

Citit 553 ori Ultima modificare Duminică, 30 Mai 2021 21:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.