Vara, ca (și cu) un maiou

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Nu puteam marca intrarea în sezonul estival decât prin regăsirea maioului. Mi-a fost cel mai bun prieten, iar astăzi, dacă e să țin cont de părerile meteorologilor, n-ar trebui să-mi schimb garderoba. Altfel, se impune și o întrebare delicată pentru data calendaristică: bocancilor, măi, voi de ce m-ați părăsit?

* Ieri, de ziua copilului, politicienii dâmbovițeni (îl includ cu forța în această categorie și pe Klaus Iohannis) au redevenit umani. Și-au scos de la naftalină pozele din adolescență, iar noi, contribuabilii de rând, ar fi trebuit să venim cu like-uri și inimioare. Eu am ezitat și am rămas pe această poziție. Brusc, mi-am adus aminte că fotografiile mele din copilărie zac într-un sertar al unui corp de birou dus la țară, la o mătușă. Hate!

* Sunt unii oameni politici, aș spune chiar membri ai Guvernului, care n-ar fi fost avantajați de un asemenea recurs la arhivă. Poza aia nu seamănă nici cu trimiterea la medicul estetician; poate că au doar aceleași dimensiuni. Nimic mai mult.

* Titlu din presa de ieri: „Ce reguli noi trebuie să respectăm la plajă începând din 1 iunie...” Stați așa, care plajă, ce e aceea o plajă la 12-13 grade Celsius? În Antalya nu m-aș duce mai devreme de septembrie. Abia atunci sunt tarifele la jumătatea celor practicate la Mamaia.

* Glumițele despre încălzirea globală nu-și mai au rostul, s-a mărit și Greta, o fi găsit vreun băiat destoinic, ca ea, în sat... Și eu voiam în copilărie să salvez ceva, adică să devin prefect, însă mi-am dat seama pe parcurs că unele jucării sunt impracticabile.

* Un primar din județul Timiș i-a restituit unui bărbat gunoiul pe care acesta îl aruncase la marginea drumului. În saci se aflau câteva facturi cu adresa la care locuiește necivilizatul. Se evidențiază următoarea concluzie, sută la sută balcanică – nu e mai bine, stimabile, să încasezi „la negru”? Scapi de aproape orice durere.

* Interpretul de manele Florin Salam a fost amendat la un priveghi. Servea dedicații, nu dădea în cap, însă jandarmii – cei care au intervenit – ascultă numai rock și jazz.

Citit 616 ori Ultima modificare Marți, 01 Iunie 2021 21:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.