Mesajul care m-a liniștit

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Am avut impresia, acum două zile, că Apocalipsa ne flutură un demo pe la nas. Galațiul pe care ploile îl ocoleau cu obstinație a devenit fieful unor manifestații de nedescris ale văzduhului. Să aibă ceva Providența cu această zonă? Noi eram oameni cinstiți, care mergeam la combinat și în șantierul naval, nu știu să fi păcătuit altfel... Mergeam, eram, funcționam altfel - ideea poate fi dezvoltată în fel și chip și discutată și în privat, pe chatul din televizorul tras lângă pat.

* S-a glumit pe seama SMS-ului otrăvit trimis de ISU Galați după ce picase gheață de toate felurile. Whiskey ne mai trebuia. Eu n-am ce să-i reproșez serviciului de alertare: pe mine, parol, acel mesaj venit după 45 de minute de nenorocire m-a liniștit. Mi-am zis, ah, asta înseamnă că a trecut deja. Uff, ce bine!

* Ploaia hiperbolizată de miercuri a venit la pachet și cu întreruperea alimentării cu energie electrică. Adică, am rămas fără curent, așa cum se spune în popor. Nu și fără energie. Doar îmi imaginam cum joacă echipele de la Euro, apoi am prins câteva zeci de minute din deplasarea Ungariei în Germania. Cinstit, m-am bucurat pentru vecini, cu toate că-și laudă Balatonul de ca și cum ar Marea Adriatică. Numai să nu ne inunde - e o fobie e locatarului de la bloc, nimic mai mult.

* De ce Germania s-a chinuit în acest joc cu compatrioții lui Viktor Orban? Răspunsul e banal: nemții au avut grijă să facă prea multă politică, fotbalul trecuse pe ultimul plan. Datul cu piciorul în minge, ce eroare!, părea o afacere deja rezolvată pe plus.

* Apropo de Germania, președintele Iohannis, aflat la Bruxelles, a declarat ieri chestiuni sforăitoare: "La noi, campania de vaccinare a fost un succes. Noi practic am oprit pandemia." Și asta, la o zi de la anunțul premierului Cîțu că avem cele mai ieftine alimente din spațiul comunitar. Practic, țara noastră devine un El Dorado, un Tărâm al Făgăduințelor. Bine că și-a găsit și Galațiul abia acum să plouă, când cetățenii din alte state vor da năvală peste noi! Cineva să oprească iute robinetul!

Citit 822 ori Ultima modificare Joi, 24 Iunie 2021 22:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.