Transplantul de piele din vacanță

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Mi-a atras atenția afirmația unei organizatoare de evenimente în Grecia. E vorba de vacanțe, nu de întâlniri ale agenților imobiliari din Balcani sau de meetinguri ale spălătoreselor de scară de bloc, e HoReCa, abreviere devenită foarte cunoscută în perioada pandemică. "Cine merge în vacanță și caută pomeni, cred că mai bine stă acasă", afirmă cetățeana, ușor isteric și arbitrar. Îmi vine să-i fac un semn discret lui Raed Arafat - coane, ia mai bagă un lockdown cu de toate, că unora le merge enervant de bine! Sau măcar așa pare.

* Firește, nici ca glumă nu merge să invoc carantina, însă absența empatiei - ah, și doar îmi propusesem să evit acest termen golit de spirit - mă conduce, iată, pe cărări prost iluminate. În loc să le zici sărut mâna ălora care au dat niște bani deoparte pentru un concediu amărât, cu micul dejun preparat la supermarket, tu abia aștepți să le faci transplant de piele? Adică să le pui vinilin în loc?

* Sub titlul "Se întâmplă și la case mai mari", aflăm că doisprezece miniștri si parlamentari din Danemarca au intrat fără bilet la Campionatul European de Fotbal. Dacă autorul ar fi trecut mai des pe la orele de literatură (sau de dramaturgie, ca să fiu zelos ca tizul Dănuț Barna), ar fi putut concluziona că e ceva putred pe la Copenhaga. Mă rog, mărunțișuri. E stupid, totuși, să le pretinzi politicienilor să achite intrarea la un meci, mai ales dacă ei susțin în activitatea lor zilnică infrastructura acelei activități. În Danemarca se întâmplă. Așadar, astea sunt populisme, or pe Dâmbovița fac deliciul tuturor. Aș vrea să aflu dacă Regina Angliei va fi taxată - în eventualitatea în care va participa la marea finală - pentru poziția din loja de pe Wembley. N-ai cu cine, niște săraci.

* Potrivit unui proiect de lege înregistrat la Senat, românii care își parchează mașina pe trotuar riscă o amendă de până la 2.900 de lei. Presupun că în subsolul documentului se explică și unde vor fi construite noi parcări. Nu poți doar să clamezi că n-ai voie să scrii cu negru pe alb, câtă vreme un pix de altă culoare nu există. Ah, negru am spus? Non-alb, cu varianta de la țară anti-alb, ăsta-i termenul nou acceptat.

Citit 675 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iunie 2021 21:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.