„Șecspir” de la Palatul Victoria

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Subiectele de la Bacalaureat, mă refer la cele servite ieri la limba și literatura română, îmi par floare la ureche. Evident, lauda de sine miroase a contracte nerespectate în sectorul 1 al Capitalei, însă nu e vina subsemnatului că i-a plăcut indecent de mult școala.

* A se citi cu limonadă primul paragraf și a se considera că autorul a avut un început greoi de săptămână. Când nu te laudă nimeni cu anii, îți crapă o doagă. Acum tot eu trebuie să strâng.

* Turneul de tenis de la Wimbledon a debutat ca-n Moldova: cu ore bune de odihnă. Ploaia de la noi s-a dus până în nord-vestul continentului – era mai captivant Grand Slam-ul britanic decât alegerile interne din anumite partide mioritice.

* Premiul baban la loterie a fost câștigat de un argeșean. E bine de știut că zona Galațiului și-a pierdut izvorul de gambleri ce părea nesecat. Aștept un SMS în ziua în care sârba 6 din 49 își va întoarce fața spre sud-estul României, poate că voi cumpăra și eu un bilet.

* Premierul Cîțu ar putea spune că unui român din județul Argeș i-a crescut enorm puterea de cumpărare. Implicit, tărășenia trebuie trecută pe lista lucrurilor promise în campanie și soluționate în timp record. Well done, Florine!

* Apropo, sper că a mai remarcat cineva deschiderea deja teatrală a șefului Guvernului către limba lui Shakespeare. Începuse cu banalul „wow”, apoi a trecut la fraze tot mai lungi și întortocheate. Referindu-se la vaccin, a concluzionat cu „it is that simple”, apoi le-a urat, în același stil cool, baftă tinerilor la Bac: “Mult succes! For those about to rock, we salute you.” Nene, de la româna pocită a Vioricăi sărim direct pe Cambridge? Or poate că numărul 1 de la Palatul Victoria dorește să-și angajeze translator și forțează puțin lucrurile... 

* Nu-mi aduc aminte decât de cetățeanul Șoric, fost șef pe la Poliția Piatra-Neamț. Încolțit de întrebările presei și știind că musca își face culcuș pe fesul său, simpaticul personaj a tras un glonț alegoric în plan vertical: „That’s all, case closed!” Bine, mă, plec acasă.

Citit 659 ori Ultima modificare Luni, 28 Iunie 2021 21:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.