Puneți ceva pe țambal!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Galațiul își face mereu rost de subiecte forte. Dacă ești corespondentul unei publicații centrale la Dunărea de Jos, măcar ai de treabă. Nu știu și nici nu mă interesează salarizarea, însă presupun că tragi aer în piept după ce tastezi codul PIN. Povestea micuței care a avut nevoie de contestație pentru a primi nota 8,25 la Evaluarea Națională, după acel nenorocit de 3 de la prima corectură, merita spusă. A nu se înțelege că va plăti vreun profesor - elevul este vinovat. De ce n-a încercat să copieze? Primea 1 din oficiu și din voleu. Ce simplu ar fi fost! Nu mai era nevoie de recorectare.

* E distractiv că se anunță anchete chiar de la înaltul Ministerului Educației. Desigur, acum, cât e caldă istoria, fac bine și declarațiile lui Sorin Cîmpeanu. Între timp, va fi identificat produsul perfect de mătase pentru acoperirea țambalului.

* Mă mir că n-a intervenit premierul Cîțu, ar mai fi scos o sutime de procent în campania electorală internă. Cam asta ar fi trebuit să spună, are oameni slab pregătiți la comunicare: "Doamnelor și domnilor, când am auzit ce s-a întâmplat la Galați, personal m-am deplasat și am solicitat demararea unei anchete. Wow! La finalul acesteia vom afla că sunt probleme serioase în Educație. Orban este vinovat și va plăti pentru asta!"

* Islandezii testează săptămâna de lucru de patru zile. Niște înapoiați. Noi, românii, am și adoptat-o, ne prinde și bine, iar șefii încă nu s-au prins. Schema funcționează de mult la stat, sintagma "la ora X rupem ușa" fiind obiectiv comun.

* La privat, acolo unde angajatul crede că-și scurtează programul fără să afle patronul, chestiunea e complexă. Și ăla mare se confruntă cu unele probleme: ori nu dă lefurile la zi, ori urmează să nu le mai dea...

* S-a întâmplat în România: un salvamar a fost jefuit de telefon în timp ce-i acorda primul ajutor unui tânăr. Hoțul a fost prins de un jandarm aflat în concediu la mare. Concluzii:

1. Iată de ce este minunat ca jandarmii să beneficieze oricând de vacanță!

2. Dacă telefonul ar fi căzut în mare și ar fi ajuns în gușa vreunei balene eșuate? Nici hoțul nu e chiar atât de periculos pentru ecosistem.

Citit 672 ori Ultima modificare Marți, 06 Iulie 2021 21:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.