Vizionari și contribuabili

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Instalatorul, grădinarul, șoferul personal și îngrijitorul care muncește cu ziua vor fi impozitați, anunță Ministerul Muncii, adică Raluca Turcan, doamna care săptămâna trecută ne trimitea la joburi part-time, dacă tot ne plângem că nu ne mai ajung banii. Prin urmare, plata în natură - și precizez că nu mă gândesc la diverse bancuri proaste - va dispărea. OK, iau anunțul ca pe un banc: măcar exista teren fertil pentru a lega o prietenie platonică. Ne-am mai pierdut un bun.

* Plata pentru serviciul prestat de zilier va fi făcută pe baza unor tichete tipărite de o agenție națională, nu-mi pasă numele acesteia. Tichetul va costa 15 lei și va fi desenat-machiat pentru a permite individualizarea și urmărirea, bla-bla. Carevasăzică, te-ai inundat și nu te pricepi să blochezi țeava spartă? Nu vei mai suna instalatorul, ci te vei duce la coadă la agenție pentru a lua blestematele de bonuri. Abia apoi te vei simți ușurat. Și cu preșurile plutind peste tot.

* Acestea sunt comentariile unui amator care bagă bățul prin gard, e limpede. Nu oricine poate fi vizionar ca doamna de la Muncă. Și o spun cu mare obidă. Ptiu!

* Va crește și tariful serviciilor prestate la domiciliu, se subînțelege. Cu toate acestea, e foarte posibil să rămâi cu tichetele pe stoc: ai putea să te muți într-un apartament infailibil. Nu-ți pică instalația electrică, becurile ți le schimbi singur, mături, speli, n-ai grădină și nu-ți trebuie șofer. Dar contribuabilul precaut din tine va fi achiziționat deja bucățile de carton. Practic - iar la acest lucru ar trebui să mediteze toți specialiștii din minister - tu, cetățean simplu, vei fi obligat să recurgi la diverse gesturi. Ca să-ți consumi fisele, vei suna o stripteuză profesionistă.

* V-am ținut de vorbă doar ca să nu-mi aduc aminte de meciul de miercuri seară, de la Euro 2020, spre 2021. Anglia s-a calificat în finală printr-un 11 metri acordat după ureche. Poate și din cauza acestui lucru, românii n-au fost ieri eficienți la locul de muncă. Au ținut cu ăla mai mic, au făcut transfer de personalitate vreme de 120 de minute. La final, dacă au mai și citit ceva în prealabil, au concluzionat: „Mai dă-i încolo, e ceva putred pe la...”

Citit 694 ori Ultima modificare Joi, 08 Iulie 2021 22:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.