Porcul și unboxingul

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Râdeți, dar versurile ironice la adresa lui Barna, puse și pe note muzicale, îi vor folosi șefului userist: "Dacă era Dan Barna președinte, nu mai venea nici pandemia/ Eram imuni la sărăcie și trăiam fericiți în România." Dacă ai devenit personaj, căci un anonim nu se poate bucura de o asemenea atenție, ești pe plus. Cu litere mici.

* Între timp, cealaltă tabără din echipa de guvernare, liberalii cu ochii scoși, se caută pe zi ce trece. Premierul Florin Cîțu a postat pe Instagram o fotografie ca la salon, cu papion, și cu mesajul "I wish I was James Bond", titlul unei melodii oarecare. Cu asemenea conducători, care investesc exclusiv în imagine, mă mir că ne mai luăm restul de pe tejghea. Să i-l lăsăm, zic, amărâtului de comerciant, că și el va da prețurile jos după ce se va simți cu adevărat că economia Mioriței e tigrul Europei. Ieșit de la cosmetică, pensat și cu gleznele descoperite.

* Autoritatea Sanitar-Veterinară are pe țeavă un proiect de ordonanță de urgență care prevede amenzi de până la 8.000 de lei pentru românii care își mai cresc porcii cu resturi alimentare. Se schimbă povestea, înapoiaților! Revii de la cumpărături, îi dai lui Ghiță (sau ce nume o purta ăla cu priza-n rât) produsele în ambalaj, el va face unboxing și, la final, firimiturile vor ajunge pe masa ta. Porcul nu va mai fi omnivor, ci tu, ființa umană, vei deveni "porcivor". E de acceptat licența, n-aveți de ales.

* Parisul limitează de luna viitoare viteza automobilelor. Se va circula cu maximum 30 de kilometri la oră. Cu alte cuvinte, va fi ca la Galați. Nimic spectaculos.

* Organizația Mondială a Sănătății are comunicatori cu experiență în foste regii locale, gen Transurb. Recunosc, m-am prăpădit de râs la anunțul acela remarcat de colegul D.C. Predescu. Era ceva de genul "datorită ploilor, autobuzele nu vor circula", o exprimare candidă. Nu-mi iese nici eufemismul. Eh, cei de la OMS admit că e o legătură "probabilă" între unele probleme cardiace şi vaccinurile anti-Covid cu ARN mesager, dar avantajele depășesc riscurile. Adică, dacă există această probabilitate, care ar fi avantajul? Bă, dacă tot pui mâinile pe piept, rămâi chipeș. Sau abia atunci te faci. Cum se zice și acum la priveghi, "Frumos mai este!"

Citit 884 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iulie 2021 23:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.