Un pupic de la rechin

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Am văzut câteva fotografii de la prima petrecere dată de Dragnea, la ieșirea de la Rahova. Îmi pare că tinerica Irina a trecut între timp printr-un cabinet de chirurgie estetică. Poate pentru a-și alunga depresia, nu văd alt motiv. A umblat la nas, la obrăjori...

* Altfel, Livache a declarat că PSD-ul a devenit un partid de operetă condus de niște lași. Înțeleg că, fix în această perioadă, Ciolacu se află în concediu, pe la mare. Poate n-o fi citit presa, poate e la Mamaia – acolo, distanța dintre malul mării și primul chioșc de ziare este insurmontabilă. Nu de alta, dar niciodată nu-ți pică bine să te certe cineva în vacanță.

* Oamenii de știință australieni vor ca incidentele cu rechini să nu mai fie numite „atacuri”, ci „mușcături”. Argumentația poate fi obiectul unei teze de doctorat, specialitatea psihiatrie universală. Leonardo Guida, un cercetător, a reușit să basculeze din cavitatea bucală următoarea enormitate: „O schimbare a limbajului contează foarte mult, pentru că ajută la disiparea ipotezelor inerente că rechinii sunt monștri devoratori, fără minte, care mănâncă oameni.” Câteva concluzii, e prea spumoasă povestea din țara cangurilor și a diavolilor tazmanieni:

1. O spun inși cu adevărat pregătiți, nu amatorul care semnează rubrica de față: înainte de a salva planeta, trebuie să ne asigurăm că o lăsăm pe mâinile unor ființe normale la tărtăcuță. Semnalele nu sunt deloc prietenoase, ci dimpotrivă.

2. Îmi aduc aminte un dialog ordinar din epoca în care Galațiul era plin de câini maidanezi, biete patrupede care se înmulțiseră și deveniseră un flagel, fără voia lor. Apărătorii fără frontiere ai animalelor solicitau sterilizarea lor, cu toate că atunci principala problemă era însăși existența din belșug a mamiferelor. Replica „nu mă interesează o relație cu vreunul dintre ei, nici măcar platonică, de aceea treaba cu sterilizarea mă lasă rece” făcuse carieră. Totuși, la mai bine de un deceniu distanță, pe (foarte) iubitorii lui Rex și Lăbuș chiar îi înțeleg: ține de firescul lucrurilor să nu îmbrățișezi ideea eutanasierii, regret că-i compar cu savantul Guida. Ăluia îi recomand să evite și termenul „mușcătură”. Înțepătură sau pupic, așa sună mai bine. E corect politic.

Citit 680 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 23:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.