Trotineta și armăsarul

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Văzând unele imagini de generic ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, m-am trezit remarcând de câteva ori: "Ah, uite, pod ca la Brăila!" Carevasăzică, subconștientul meu deja știe că se lucrează și la rutele terestre care ar urma să se lege de această uriașă lucrare de infrastructură.

* Olimpiada, cum i se spune în popor unei ediții organizate din patru în patru (cinci, de data aceasta) ani, ne-a adus din prima zi satisfacția de a contabiliza o medalie. E de argint, însă e mai mult decât am fi sperat, chiar dacă vine din partea unei sportive experimentate. Câtă vreme țara noastră merge la Jocuri cu oameni trecuți de 30 de ani (Ana Maria Popescu are 36, Marian Drăgulescu a trecut de 40), nicio altă activitate nu mai prezintă vreo garanție. Sportul, în care nu se investește deloc, reprezintă ultimul orizont, cea mai sigură umbrelă. Dacă ar fi pupat vreun partid politic, Ana și Marian n-ar mai fi avut nicio grijă. În schimb, ar fi prezentat aripioare, colăcei și burtici. Slavă Cerului că s-au ținut departe de focar!

* Apropo, când se va investi cu adevărat în sportul autohton, politicienii români vor avea dreptul de a-i lăuda și de a se mândri cu medaliații. Până atunci, pot doar să-i încurajeze pe cei care participă fără să pună în pericol vreun record. Ne reprezintă oricum cu cinste. Stop! M-am răzgândit. Oamenii din politică să-și vadă de ale lor, să lase sportivii în pace! Se aude, Dănuț Barna? Mai ales că te expui când încurci spada cu sabia. E ca și cum ai pune trotineta pe același palier cu armăsarul. Ăsta de pe urmă e toxic pentru planetă, elimină vânturi.

* Alertă alimentară în România: un desert contaminat cu oxid de etilenă a fost retras de pe piaţă. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a făcut, în acest sens, un anunț spectaculos: "Dacă ați achiziționat aceste produse, vă rugăm să nu le consumați și vă așteptăm la Serviciul Clienți în orice magazin Cora, pentru returnarea și rambursarea acestora. Chiar dacă nu mai dețineți bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse, veți primi contravaloarea acestora." Sper ca oamenii care au cumpărat acest desert acum două săptămâni să-și fi propus să-l consume de Revelion.

Citit 1003 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iulie 2021 23:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.