Când îți fumegă creierul

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Dacă a intervenit și onorabilul CTP, zis și Cristian Tudor Popescu, povestea indisciplinatei Ana Maria Popescu devine serioasă, poate chiar o problemă națională. Fosta domnișoară Brânză – am anticipat acest moment – și-a prezentat scuzele firești, ministrul care încercase să puncteze unde nu e voie le-a recepționat și economia are voie să duduie în continuare. Are și cine să suduie pe margine. E una dintre activitățile stimabilului cu trei consoane în numele de scenă.

* Minunatul David Popovici, aflat la primele Jocuri Olimpice din viață, a bifat două finale, fiind la o unghie de întâia sa medalie sub steagul cu cinci cercuri. E posibil ca vreun politician exaltat, aidoma membrului PNL Tulcea care i-a adresat drăcovenii Anei Maria Popescu, să scrijelească pe Facebook că junele de 16 ani a beneficiat de o reclamă mincinoasă. N-ar trebui să ne mire, unora le fumegă creierul și dau vina pe caniculă.

* După ce s-a vaccinat anti-Covid, Greta Thunberg, suedeza despre care așteptăm să aflăm dacă va lua Bacul, i-a livrat omenirii un truism altoit cu absurdul: „Nimeni nu este în siguranţă până când lumea întreagă nu va fi în siguranţă.” Concluzii, domnița din nordul continentului, colțul cu acoperișul planetei, merită un tratament special:

1. Lumea sau omenirea – spune-i cum dorești – nu va fi niciodată în siguranță. Firește, nu mă gândesc la virusuri sau la bacterii când emit o asemenea judecată. N-a fost și nici nu va fi, indiferent de prostioarele afirmate cu ocazia diferitelor forumuri.

2. A nu fi în siguranță ține de natura umană. Nu există un contract semnat înainte de naștere prin care să ni se garanteze vreo bornă. Cei mici din Africa, pentru care noțiunea de mic dejun e un neologism sălbatic, nu se vor considera „safe” după dispariția Covid-19. Poți merge acolo, Gretuță, ca să-i întrebi!

3. Ideal ar fi să dai mai mult pe la școală, cu toate că această cale, de influencer activist, pare mai simplă. N-ai un început de Dalai Lama, deși unii se închină la tine ca la revizia anuală. La școală vei învăța mai multe, ai putea afla, printre altele, și cât de toxică este impostura.

Citit 1062 ori Ultima modificare Joi, 29 Iulie 2021 22:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.