A deranjat stupul

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Tot spadasina îmbufnată Ana Maria Popescu e vinovată că ne bat la fotbal alde Laçi și Șahtior Karagandy. Altfel nu puteam începe, e poate cel mai tocat subiect la final de săptămână. Ieri, zi scurtă cel puțin în mediul bugetar, s-a bârfit pe repede-nainte. Apoi s-a fragmentat ușa, mirosea persistent a weekend estival.

* Cum ziceați, Ana Maria? Stați așa, căpitanul echipei olimpice de fotbal a României, un struțo-dromader călcat în picioare de trupe exotice, s-a dat la malițioși. A postat pe Instagram că le mulțumește celor 15 la sută dintre compatrioți care au fost alături de ei până la ultimul fluier. Apoi li s-a adresat colegilor: „Felicitări băieţi, sunt mândru de voi şi am avut onoarea să vă reprezint ca şi căpitan!” Nț, „ca și” este o buruiană lexicală, preferam cacofonia „ca căpitan”, era mai cinstită, avea damf de iarbă proaspătă. Sau puteai să apelezi la alte variante, în funcție de bagajul lexical din dotare: „din postura de căpitan”, „ca purtător de banderolă” etc. Încă o dată, cu riscul de a enerva: doamna Popescu – n-are treabă cu CTP-ul, deși poartă același nume – a deranjat stupul și bine a făcut.

* De ce merita totuși o medalie echipa latifundiarului FCSB, că tot suntem în perioada olimpică? FCSB chiar a înotat în prelungirile meciului din Armenia, nu puștiul-minune David Popovici, altfel o nestemată despre care am putea auzi peste nu foarte mulți ani că reprezintă Statele Unite ale Americii. E doar un exemplu, vom mai vorbi despre asta.

* Am intrat ieri pe pagina CTP-istului, așteptam o reacție vituperantă (Nota Bene: când dorești să pari cineva, folosești acest termen; iată, mă subsumez turmei) la adresa șefului de la CFR, care s-a arătat deranjat de întrebarea ziariștilor vizavi de incidentul cu trenul lăsat de izbeliște în câmp. „Și de ce mă întrebați pe mine?”, s-a zbârlit insul pe nume Vizante. E nume comic, însă uneori râzi nervos, mai ales că ai dat și bani pe bilet. Cine a deranjat cu adevărat poporul civilizat și intransigent din sud-estul Bătrânului Continent, fosta domnișoară Brânză, o medaliată olimpică, sau Vizante-cel-fără-de-umor de la Căile Ferate, susținut pe linie politică, având peronul mai mult pe dreapta?

Citit 1325 ori Ultima modificare Vineri, 30 Iulie 2021 23:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.