Mutra renascentistă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Asta-i știrea săptămânii. Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan, se căsătoreşte a doua oară, la vârsta de 56 de ani. Soția sa este cu 19 ani mai tânără. Despre omniprezenta mamă a lui Marian nu se spune mai nimic, probabil va merge cu tinerii însurăței și în luna de miere. Cineva trebuie să facă și treabă.

* De aceea spun că e o miză doamna Oprișan, mă refer la cea care i-a dat viață celebrului social-democrat dintre munții Vrancei. La câte a gospodărit biata de ea pentru a-i fi bine feciorului, e posibil să fie ea însăși furată în noaptea nunții. Fără ramburs.

* Vezi cum trăiește baronul în opoziție și îți dai seama cum este guvernată țara! Acesta este un exercițiu facil care ne arată că economia chiar a crescut, așa cum anunță premierul Cîțu. După masa și dansurile de la Focșani, se va număra darul și va fi indexat cu rata inflației. Ehei, pe vremea Veoricăi, poezia economiei era cântată pe alte voci.

* Nimic despre Cîțu, măcar astăzi. Uneori îți prinde bine un weekend de patru zile. Și un shot de vitamine.

* Bancul cu milițieni spus de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române e spumos, însă au sărit apologeții corectitudinii politice să-i amendeze apucătura. Era doar o snoavă din folclor, nene, doar nu s-a apucat Prea Fericitul să scrie glumițe cu purtători de cașchetă... Ah, n-am văzut nicio reacție din partea lui Godină: mă aștept să coacă două-trei rânduri, mai ales că i-a fost călcată parohia.

* Registrul Auto Român ne-o spune verde în față: "Trei din patru vehicule second hand au kilometrajul întinerit". E prima dată când întâlnesc acest termen, doar de cei de la PR scornit, "întinerit". E hoție, dar de ce s-o facem de râs, ca la celebrul târg din alte bancuri? Ăsta nu mai e cu polițiști, Mariane Godină, ei au altă treabă după ce află - căci și ei ar trebui să se afle pe firul evenimentelor - că a întinerit kilometrajul. Râul și ramul. E ca și cum ai spune că subsemnatul, după ce a aflat că mașina sa are diagnosticul pus de RAR, prezintă o mutră ușor renascentistă. Nu poți spune pe șleau că e vânăt de nervi.

Citit 813 ori Ultima modificare Luni, 23 August 2021 23:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.