Mireasa în budigăi

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Un veritabil Bulă al politicii ultimilor ani (e pasiunea lui să facă exhibiționism pe rețelele sociale) s-a lăudat zilele trecute că a participat la o nuntă în Moldova la care nu se mai ține cont de tradiții. "Nimeni nu a furat mireasa și nici nu i-a rupt rochia minunată. Nimeni nu a fumat înăuntru. Niciun om beat. Nicio îmbrânceală între oaspeți. Nimic trivial din folclorul de nuntă tradițională." Bietul deputat Bulai - dacă aveați alte așteptări, vi le-am ținut degeaba în picioare - o fi vrut să transmită altceva. Încerc să-mi dau cu părerea:

1. Categoric, la 30 și ceva de ani ai săi, pare să nu fi fost nici măcar la propria nuntă. Dacă o fi însurat, e o informație care îmi prisosește oricum...

2. Furatul miresei ține de o tradiție specifică Balcanilor, nu e nimic trivial să dispară cea mai sclipicioasă participantă a unui asemenea eveniment. E doar o dispariție temporară, dragă domnule deputat, ține mai mult de stilistică. Nu de sticlistică. Iar Poliția nu e niciodată sesizată, e acel gen de furt comis cu largul concurs al mirelui.

3. A-i rupe rochia "minunată" coanei cu volănașe ține de palierul penal al violului, așa cum oamenii de bine de pe Facebook i-au semnalat. Am fost pe la nunți, au fost și ai mei, însă n-am auzit până acum să rămână proaspăta căsătorită în budigăi sau în tanga. Înseamnă că nu știm noi să ne distrăm. Bulai, da.

4. Am vaga impresie că abia sintagma "nuntă tradițională" îl lezează pe tipul de la USR-PLUS, însă nu știa cum să-și schițeze compunerea de clasa a IV-a. Îi trebuia ceva ieșit din comun, de asta o fi băut suc toată noaptea - o palmă sau în cap în gura unui nuntaș l-ar fi prins cu blitzul pregătit ca să ne arate că nici nunțile nu mai sunt bune. Apropo, de ce n-or fi ținut ăia petrecerea de cununie pe o platformă online? Telenuntă, cu niciun nuntaș trimis în offline de un pahar de alcool.

* Naționala de fotbal a României a bătut cu 2-0 o formație de amărâți din Liechtenstein. De fapt, ăia lucrează prin bănci, înțeleg, prin urmare și ei s-au gudurat la întoarcerea acasă: Nene, ne-au învins unii pe la București, dar i-am întrebat dacă au noțiuni de contabilitate primară și se uitau lung la noi!

Citit 1535 ori Ultima modificare Luni, 06 Septembrie 2021 21:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.