Aplauzele, energie verde

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Aplauzele băieților de la USR-PLUS înaintea cuvântării lui Dan Barna, un spici de retragere a armelor și bagajelor din Guvern, sunt înspăimântătoare, așa cum le-a caracterizat și Cristian Tudor Popescu. Aduc aminte de alte vremuri, și tocmai acest grup politic părea că militează împotriva apucăturilor acelei epoci. E posibil ca printre aplaudaci să se fi numărat și atotștiutorul Bulai, care n-a priceput mare lucru nici din deceniile post-decembriste, darămite din regimul ceaușist. Dar dacă - Evrika! - loviturile repetate de palme generau, de fapt, o energie verde pentru trotineta cu care aliații de până mai ieri ai PNL-ului și-au făcut vânt de la Palatul Victoria?

* Retragere, lăsarea câmpului minat în spate? Parcă am mai văzut tabloul ăsta pe undeva. Talibanii din tabăra liberală vor ocupa locurile rămase libere în Guvern. Ah, televiziunea!

* Serios, chestiunea nu mai e doar despre Cîțu, premier care s-ar fi grăbit să-l demită pe ministrul Justiției. Nț. Iată ce scriu useriștii într-un comunicat dat acum două zile publicității: "Florin Cîţu continuă şirul abuzurilor. După ce a aprobat jaful naţional de 50 de miliarde de lei din banii românilor pentru a-şi cumpăra susţinere în partid, actualul premier merge mai departe şi alocă şi mai mulți bani pentru primari şi baroni..." Carevasăzică, dacă nu v-ați fi certat cu șeful Executivului, ați fi închis ochii la "jaful naţional", nu-i așa? Mi-e imposibil să cred că, fără fricțiunile de săptămâna trecută, ați fi pus mâna pe tastatură ca să scoateți rufele murdare ale guvernării pe culmea din Piața Victoriei. Ziceam și eu, gându-mi fuge tot la facturile de la iarnă.

* Dar nu se putea ca această telenovelă - altă rimă n-am găsit, presa noastră rostogolește prea mult termenul, deci mi l-am asumat - să se încheie oricum, ci cu ingredientul care le dă gospodinelor motive să-și șteargă ochișorii cu șorțul de bucătărie. Cătălin Drulă, cel mai vizibil ministru al alianței USR-PLUS, a trântit ultimul ușa. Dar a dat și binețe: "Plec din cauza unui premier iresponsabil și incapabil. Da, Florine, s-a terminat." Spectacol, nu altceva. Dacă n-aș fi în toate mințile, aș pleca pe fentă. Am auzit că plânsul asigură o siluetă de invidiat.

Citit 839 ori Ultima modificare Marți, 07 Septembrie 2021 13:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.