Cinci lei. Ce atâta mărunțiș!

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Nimeni nu poate descurca ițele acestui scandal pentru putere, iar aici se vede slăbiciunea președintelui Klaus Iohannis. Miza este 2024, mai exact fotoliul de la Cotroceni din acel an, d-aia se păruiesc ăștia ca netunsele pe lângă fântâna arteziană.

* Carevasăzică, premierul Cîțu era de câteva luni adversarul lui Orban, contracandidatul său în lupta pentru șefia PNL. Același Cîțu a devenit - așa pare - dușmanul lui Cioloș și Barna și bagă și mai tare bățul prin gard. Ca să nu fie debarcat, beneficiază de un sprijin din partea lui Ciolacu, acesta din urmă jurându-se că nici usturoi n-a mâncat, dar că e și bun de pupat. Cioloș și Barna au jucat la șantaj, cu talpa sus, ieșind măcar demonstrativ din Palatul Victoria. Fără să-și ia secretarii de stat și prefecții, chestiune rezolvată cu mânie de Cîțu. Tot nucleul Cioloș-Barna a făcut pace cu Simion ca să treacă moțiunea de cenzură, un Simion considerat până mai ieri extremist de "salvatorii României". Poate că au și lins o ciorbă la popotă, cu această ocazie. Altfel, Orban spune că doar Ciolacu îl salvează pe Cîțu, colegul său de partid, și că va reface în 48 de ore alianța cu Cioloș și Barna, dar numai să câștige președinția liberalilor. Din interiorul Guvernului, se aud voci pro-Cîțu și pro-Orban, iar Ciolacu e cu huo pe Cioloș și Barna. Dacă n-ați făcut revista presei în ultimele săptămâni (ce ușurare!), n-ați priceput mare lucru din acest paragraf. Important este că un euro face fix cinci lei, ca să nu ne mai împiedicăm în mărunțișuri.

* Avertismentul dur al șefei Trezoreriei americane ne mai liniștește: "Statele Unite ar putea intra în incapacitate de plată." Sper că nu tot din cauza noastră, a "partenerilor strategici".

* Naționala de fotbal a țării în care Cîțu, Cioloș, Ciolacu, Orban și Barna se luptă pentru putere abia a făcut un amărât de 0-0 la Skopje, în Macedonia de Nord. Skopje scuză mijloacele, ar fi putut titra gazetele de sport, însă și acestea sunt mai preocupate să afle cu cine e sportivul X și pe cine a mai înșelat nevasta fotbalistului Y. Ce naiba să căutăm noi la Mondialul din 2022? Se ține în Qatar prin decembrie, când promoțiile la țoalele de la Dubai fi-vor deja istorie.

Citit 818 ori Ultima modificare Joi, 09 Septembrie 2021 21:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.