Singura zi de luni din septembrie

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* E vorba aia din bătrâni, dacă trecem și de prima zi de luni a lunii septembrie, prindem și Revelionul. Abia astăzi e acea zi - e, de fapt, singura zi de luni a lui septembrie. Contestatarii au de partea lor Poșta Redacției.

* L-am auzit pe singurul urmaș făcându-și de ieri planurile pentru astăzi: "Pe la 9 și ceva ne găsim în curtea școlii, iar la 11, categoric, ne vom afla pe Faleză. Se anunță vreme bună." Ce să zic, destul de încărcat programul pentru această dată-simbol a calendarului.

* Mă gândesc la doamnele care vând flori în intersecție și care astăzi ar trebui să iasă bine pe plus. Ar trebui, dar nu-i obligatoriu. Ehei, ce job infailibil părea pe vremuri, când a primi și a oferi erau verbe ușor de conjugat!

* Preţul energiei va rămâne ridicat, astfel că oamenii ar trebui să-şi eficientizeze consumul, autorităţile să-i ajute pe cei vulnerabili, iar companiile să plătească o contribuţie de solidaritate, a declarat zilele trecute preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. "Se estimează că certificatul de dioxid de carbon, care acum costă 50 de euro, ar putea ajunge la 100 de euro. Aceste preţuri mari nu vor dispărea. Va trebui să învăţăm să trăim cu preţuri mari la energie", a adăugat insul. Apoi, cum a zis și poetul, va trebui să învățăm să și murim. De fapt, oricât de cinic ar suna, înțeleg că se va primi și fără meditații.

* Coreea de Nord a sărbătorit împlinirea a 73 de ani de la fondarea statului cu o bizară paradă militară pe timp de noapte, conform presei de stat care a publicat fotografii cu mii de oameni mărșăluind prin capitala nord-coreeană în costume speciale de protecție. Probabil, ca să nu-i vedem cât de slabi sunt. Nu e de râs, la ce scumpiri se anunță în lunile următoare, cred că și noi vom mai umbla la siluetă.

* Două vorbe și despre britanica cu ADN mioritic care a câștigat turneul de tenis US Open. Emma Răducanu are doar 18 ani și a plecat de foarte jos, din faza calificărilor, pentru a deveni campioană. Românii s-au bucurat de succesul ei, dar s-au uitat cu precădere la FC Botoșani - CFR Cluj, mai exact la comentariile de după.

Citit 1101 ori Ultima modificare Duminică, 12 Septembrie 2021 13:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.