Hrebenciuceli

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Trăim iarăși hrebenciuceli, acele episoade de după intrarea în UE când se face nițel spectacol mediatic cu diverși tâlhari autohtoni. Cu toate că ei au devalizat țara, și nu e un termen folosit la întâmplare, se lipesc la 3-4 ani de închisoare. Ies înainte de termen, că au ba vârstă, ba lucrări științifice realizate în camera aia cu 15 paturi, li se mai întocmește un dosărel, iar primesc trei ani cu executare și încă o dată pleacă acasă cu mult înainte de termenul stabilit în instanță. Aceasta este definiția hrebenciucelii.

* Alaltăieri, nea Viorel a fost trimis încă o dată la conservare în dosarul Giga TV. Nu știu speța și nici nu-mi pasă, doar constat că marile haiducii ale României post-decembriste au fost clasate. Hrebe, cu trei ani primiți cu dedicație, va părăsi pușcăria pe finalul anului următor. Sănătoși să fim! A picat de data asta și Pinalti de la Piatra Neamț, fost președinte la clubul Ceahlăul și ex-primar în acel frumos oraș. Insul ăla măcar era simpatic și nu știu dacă e hrebenciuceală și în cazul său. Uneori, săgețile și complicii fără voia lor încasează mai mult decât arhitecții fraudelor.

* Şase din zece antreprenori români nu resimt creşterea economică anunţată de Guvern. Evident, problema este la actorii mediului privat, doar n-o să aruncăm iarăși culpa în spatele firavului premier Cîțu. Mai e și prins în febra bătăliei interne din PNL, trebuie să țină sus și indicatorii macroeconomici...

* Președintele Iohannis i-a cerut conducerii Enel Grup să colaboreze cu autoritățile statului pentru a proteja consumatorii vulnerabili, dar și companiile afectate de creșterea accelerată a prețurilor la energie. La rândul său, Enel Grup a transmis că este interesat de a fi în continuare "un partener pe termen lung al statului român". N-am priceput mare lucru din această informație, e doar un impuls la nivel subliminal. Pentru noi, cei mulți. Ceva de genul, nene, s-au zbătut oamenii ăia, au căutat soluții. Hai, plătește, că vin penalitățile!

* Canabisul ar putea fi scos de pe lista substanţelor interzise, e anunțul oficial făcut de Agenţia Mondială Antidoping. Prin urmare, nu ni se va mai părea o dramă umflarea facturilor la energie electrică și gaze. O să uităm și că nu avem autostradă sau aeroport, e cazul gălățenilor, o să fie bine în realitatea paralelă.

Citit 898 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 03:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.