De ce suntem neguvernabili?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Răcorirea asta nu e bună, îmi spun după ce revăd reclamele despre cealaltă răcorire, "aia bună". Acelea încă rulează, cu toate că nu despre bere trebuie să vorbim acum. Vinul merită să fie la putere, însă răcorirea (sau încălzirea greoaie de la începutul verii) a întârziat un proces atât de apreciat în zonele viticole. Și dacă tot guvernarea Cîțu e vinovată de această nebunie? Ni se aburesc reperele ancestrale.

* Pe de altă parte, ni se inoculează că producţia de vin din acest an, deosebit de scăzută în Europa, după ce seceta, grindina şi bolile au afectat culturile de viţă-de-vie, nu păcătuiește pe toate planurile. Calitatea strugurilor va fi mai bună, susţin organizaţiile Copa&Cogeca, care reprezintă vocea unită a agricultorilor şi a cooperativelor agricole din Uniunea Europeană. Apelez la profunzimea unui proverb autohton, un strugure bun este un pahar în plus. De asemenea, militez pentru aruncarea pe foc a coșurilor de nuiele în care se odihnesc ciorchinii de poamă, cum le zicem noi, moldovenii.

* Poate și pentru că un cetățean abțiguit deranjează și prin amprenta de carbon nițel șifonată, Organizația Mondială a Sănătății recomandă dublarea taxelor pe alcool în Europa şi susţine că măsura ar putea salva anual mii de vieţi. Slavă Cerului că avem ieșiri cu duiumul spre spațiul extracomunitar - abia acum își poate recăpăta Galațiul forța de altădată: până la Giurgiulești sunt numai 10-11 kilometri.

* Cititorii deposedați de simțul umorului vor contabiliza numai vicii în rubrica de astăzi. Fac apel la responsabilitate, inclusiv glumele proaste trebuie să fie consumate în doză mică.

* Filmul "Singur Acasă", difuzat două decenii la rând de Pro TV, a fost furat de Antena 1 ca să fie oferit în prime-time înainte de Crăciun. Abia aceasta mi se pare o probă de viciere a inteligenței, o salată de apucături reprobabile. "Singur Acasă" este disponibil pe nu-știu-care platformă online, poate fi urmărit și în martie, și în iulie, și de Apocalipsă. De ce ar fi nevoie de un comunicat de presă aferent marii "capturi"? Iar noi ne întrebăm de ce nu putem fi guvernați.

Citit 944 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Septembrie 2021 23:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.