Bacovia, ministru tehnocrat

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Vremurile or fi într-un fel, așa cum ne-am obișnuit, însă de la vreme parcă aveam alte așteptări. Cineva se bucură, totuși, în țara asta, e vorba de distribuitorii de gaz. Numai trei săptămâni mai sunt și vine luna noiembrie cu ale sale scumpiri. Bacovia ar trebui să beneficieze de o numire postumă în funcția de ministru al Energiei. Eventual să fie ministru tehnocrat, ca să nu ne auzim vorbe.

* În timp ce Marea Britanie se luptă cu crizele alimentară, de combustibili și de forță de muncă, premierul Boris Johnson promite schimbarea. Presa anunță că el e cam singurul optimist de peste Canalul Mânecii, iar Marele Netuns nu poate să joace altfel. S-a înscăunat asumându-și Brexitul: ați crezut că UE va sta cu mâinile în sân după ce Albionul fuge cu mingea? Era sârmă ghimpată la marginea terenului...

* E haios programul consultărilor de săptămâna viitoare, de la Palatul Cotroceni. Unii au șansa de a-și prezenta oferta în 60 de minute, alții în doar jumătate de oră. La un moment dat, așa vede artistul din mine, ar fi mers și o pauză de pișcoturi și de șampanie. Cu cine merită, căci există și pufuleți pe piață. Muuulți pufuleți, cum rage unul într-o reclamă la televizor.

* Înaintea discuțiilor aparent fără rost de săptămâna viitoare, Orban îl atacă din nou pe Iohannis: "Nu a făcut altceva decât să distrugă PNL. Propunerea Cîțu-premier este o aberație." Contribuabilul de pe margine, care are și exemplul PSD-ist al autoimploziei, trece mai departe și concluzionează în cod satiric: N-ai cu cine, mă, niște țărani.

* Apropo, oare e chiar posibil ca președintele României să-l desemneze iarăși pe Cîțu? E de luat pop-corn, muuult pop-corn, în așteptarea acestei decizii. Ar însemna că nu știm noi să citim, iar în acel program de consultări este de fapt o repriză consistentă de desene animate. Superman, în definitiv, e personaj animat.

* Litrul de motorină urcă pe 7 lei, prin urmare n-o să mai spui că alimentezi de 50 de lei și că, în consecință nu te interesează scumpirile de la pompă. Acum e altfel: e obligatoriu să bagi de 100 de lei, ca să nu te întorci imediat ce ai făcut "plinul" de criză.

Citit 866 ori Ultima modificare Vineri, 08 Octombrie 2021 23:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.