Faci cât poți. Fura

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Pontonul inaugurat cu mare pompă la Tulcea, cu cinci sute șaptezeci și patru de inși înghesuiți să mozolească panglica, s-a scufundat. E despre cum se fac lucrurile în România, e despre mediul politic, e despre noi, în definitiv. Raluca Turcan, aflată în acea fotografie, a știut să navigheze dând din coate. Dintre noi a plecat, n-a fost adusă din America precum premierul demis Florin Cîțu. Deși i s-a găsit și lui istoricul browserului de peste gârlă. 

* Până la urmă, un ponton are ca destinație scufundarea, deh, e ridicat peste o apă. O problemă ar fi fost dacă ar fi sărit în aer. Au făcut și oamenii de la Tulcea fix cât au putut. Fura.

* Raed Arafat: "Accesul la magazinele esenţiale nu va fi condiţionat de certificatul verde." Dacă medicul nutriționist îmi sugerează pe un ton ferm că trebuie să mănânc mai rar (știe mai bine decât mine, e specialist), e limpede că supermarketul nu mai poate fi considerat magazin esențial. Sau e, însă doar pe ici, pe colo.

* În apartamentele bucureștenilor este aproape la fel de frig ca afară, scriu agențiile de presă. E carne macră și pentru cele internaționale. Autoritățile cer răbdare. Tutunul face rău, așadar răbdați, dar măcar nu veți mai planta toxine în plămâni. Dacă ar avea gură, caloriferele ar patina spre bancuri și fabule. 

* Eterna și fascinanta Diana Șoșoacă a făcut circ la pelerinajul de la Iași, băgându-se în față, ca la coadă la buletine. Mai ții minte, Căline? Șoșoacă a găsit o scuză: "Sfânta Parascheva a vrut să fiu senator." Hm, nu știu ce să zic, am impresia că Sfânta avea altă treabă în acea perioadă. Or politică se face dincolo, nu în Rai.

* Nene, iar acesta e un apel destinat exclusiv colegilor de breaslă care scriu despre sport, scoateți-vă din vocabular noțiunea de telenovelă! Este devalorizată, a oxidat, nici la fier vechi nu mai merge. Nu cred că mai există telenovele pe glob, ci poate soap-opera, drame, filme romantice și cu bătaie la cap, când el este refuzat cu obstinație de vecina de la etajul 3. "Telenovela Mbappe s-a încheiat", e un titlu din presa noastră, la fel cum au existat Telenovela Messi, Telenovela Ronaldo etc. Noi am mutat telenovelele în buletinele de știri, așadar nu mai ducem dorul acestor invenții sud-americane.

Citit 902 ori Ultima modificare Vineri, 15 Octombrie 2021 23:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.