Subtilitatea lui Klaus

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Ideea este că se trage prea mult de Iohannis. Domnia sa ar fi trebuit doar să ne zâmbească de la distanță, prin telecomandă, și ne-am fi mulțumit că are cineva grijă de populație, de cei mulți lipsiți de busolă. Desemnări, întâlniri pentru a propune măsuri noi, negocieri cu partidele parlamentare... Astea sunt atribuții de președinte-jucător, or, actualul șef de la Cotroceni e doar un jucător.

* După ce ne-a propus golful pentru destresare, bărbatul doamnei Carmen l-a desemnat pe generalul Ciucă să formeze un cabinet. Brusc, mi-am adus aminte de vorba bunicii, când urma să ne anunțe un lockdown local, eventual doar în curtea ei. Urma să revină mama de la oraș și să i se prezinte deficitul educațional: "Lasă că dăm noi armata jos din pod!" Klaus e mai subtil decât mamaia, Dumnezeu s-o odihnească!

* Kelemen Hunor, președintele UDMR, a fost primul din spațiul politic care a pus punctul pe i: "În ultima perioadă, în ţările democratice, niciun militar, fost militar, nu a condus Guvernul. Avem o oarecare reţinere." Apoi, s-a trezit și USR-ul. Bine, veți zice că am ajuns ciuca bătăilor în Europa, de aceea se impunea detașarea acestui cetățean pentru a reasambla piesele de la Palatul Victoria.

* Toți elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, nu se va studia online, așa cum se credea. Circulă virușii și pe internet, ceva de speriat - asta e explicația.

* Timişoara ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă, peste 50.000 de consumatori urmând să fie afectaţi. Pe de altă parte, bucureștenii lui Nicușor Dan (au fost ai Găbiței Firea, dar nu e nicio diferență) solicită repetarea enunțului: fără ce ar putea rămâne timișorenii?

* Americanii profețesc o criză alimentară de proporții, dar asta nu trebuie să ne sperie. Acum câteva zile am aruncat la coș informația conform căreia românii risipesc tone de alimente. Stați așa, că-mi caut hârtia, să văd ce alte detalii erau acolo... Dar nu mai e, s-a umezit foaia de la zacusca aia, ceafa de porc nemâncată la timp, de la bananele alea etc. Dar noi nu ne batem joc de hrană.

Citit 900 ori Ultima modificare Joi, 21 Octombrie 2021 23:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.