România Needucată

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* România Educată. E mai mult decât un slogan, e proiect de țară, cel puțin astfel ne-a fost prezentat, însă educația se face pe acasă, cum poate fiecare. Mai deloc, astfel se traduce, n-are rost să ne mai păcălim. Înainte de HoReCa și de alte sectoare importante, educația ar fi trebuit să beneficieze de cea mai mare investiție, de cel mai consistent sprijin. Cu teste, cu alte măsuri epidemiologice sau măcar online să fi continuat o vreme, nu cu vacanțe sine die trântite din pix. Măcar anii terminali (expresia nu e fericită, dar nu mai am disponibilitatea de a evita clișeele) să fi continuat procesul de instruire, ca să nu se mai distreze Pro TV-ul cu perle de la bac în vara anului următor. Și numai acest argument ar fi trebuit să le dea de gândit celor care n-o văd că se duce la vale tot mai Needucată.
* Paragraful precedent nu le este destinat celor care n-au copii. Cu unele excepții, n-au cum să înțeleagă această problemă. Iar cei care au odrasle și nu pricep baiul ar trebui să știe că biblioteca aceea din living, "tapetată" cu literatură clasică, necesită o filosofică ștergere de praf.
* Ludovic Orban și-a anunțat retragerea din grupul parlamentar liberal și i-a dat iarăși șah președintelui României. A jucat chiar cu regina lui Dragnea, atât de veninoasă a fost replica lui Șică: "PNL trebuie să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni." Drama este că Iohannis nu știe șah, domnia sa e cu golful și schiul, deci îi place tarlaua extinsă, nu și bucata mică de lemn, cu pătrățele.
* România a fost luna trecută pe locul 2 în Uniunea Europeană la scumpirea carburanților. La cât de mult cresc tarifele la benzină și motorină, expresia "Greu la deal cu boii mici" va fi reevaluată. Vom spune, eh, lasă, la un moment dat tot o să urce... Eventual o să și lăudăm bietele bovine, n-o să le mai vedem doar defectele.
* Potrivit Loteriei Române, câştigătorul extragerii de săptămâna trecută - a luat 1,5 milioane de euro, nu e de trecut cu vederea acest aspect - este din Galaţi, are în jur de 40 de ani şi lucrează în construcţii. Nu spune și cu cine are contracte, ar putea fi ditamai dezvoltatorul imobiliar. E mai frumos că credem că banii pe un prânz i-a aruncat pe acest bilet norocos.

Citit 731 ori Ultima modificare Marți, 26 Octombrie 2021 23:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.