Tot șah cu zarul

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Încă nu se știe cine va fi premierul, dacă nu tot Florin Cîțu. Depinde și de starea președintelui, când se va ajunge cu mapele, cățeii și purceii la Cotroceni. Până atunci, PNL și PSD joacă șah, dar nu înțeleg de ce trebuie să folosească și zarul.

* Limba română are în mod oficial 3.600 de cuvinte noi. "Remedial", "selfie" sau "prof" se numără printre termenii acceptați în vocabular. Remedial nu știu ce înseamnă, dar sunt restant și la altele din bazinul deja învechit. Cu toate acestea, când îi aud pe Cîțu și Ciolacu, îmi revine self-esteem-ul. Apropo, sper că a intrat și ăsta cu noul val de termeni migranți.

* E rușinos pentru un cadru medical, un specialist sau expert în Sănătate, cum este doctorul Emilian Imbri, să împrumute retorica Dianei Șoșoacă. Ca argumentație este antagonic, însă duritatea mesajului său mai poate fi întâlnită la un extremist. Mesajul său pentru persoanele nevaccinate are o crasă lipsă de bun-simț, de empatie, e descalificant: "Vin sărbătorile de iarnă și am un mesaj: gândiți-vă că vine frigul și pământul este destul de înghețat și tare!" De ca și cum ultima grijă a răposatului ar fi munca la târnăcop și lopată a cioclului din țintirim. Persuasiune, înțeleg, dar nu cu orice preț, altfel reputatul medic s-ar putea arăta deranjat de acuza (dacă ar exista una chiar și nefondată) că înainte de pandemie își elibera buzunarele pentru obștescul plic.

* Naționala de handbal a României își face planuri pentru Campionatul Mondial din luna decembrie, și-a anunțat întregul personal, dar îi lipsește piesa importantă. Chiar motorul, aș spune. Cristina Neagu, de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii, a luat o pauză de la echipa națională cel puțin până în 2022. Și este între timp, dacă televizorul nu minte, selecționerul unui lanț de supermarketuri. O spune chiar sportiva. Când lași treaba neterminată, așa cum văd eu retragerea ei temporară din poate ultima națională a României care ne mai alimentează emoții, e de preferat să nu bați mingea cu casiera de la hipermarket, propunând "cariere, nu joburi". Sau poate că am devenit mofluz.

Citit 986 ori Ultima modificare Marți, 16 Noiembrie 2021 23:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.