Mai bine un "bagă mare!"

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Așa cum ne stă cel mai bine, Guvernul României (e vorba de ăla nou, chiar dacă e un produs refurbished, cum ar zice IT-iștii) a început oficial treaba cu o pauză. Li se dă pauză bugetarilor în ziua de luni, că duceau lipsă de punți. Se mai face una între sfârșitul de săptămână și zilele de sărbătoare Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Cum spuneam și ieri, cei de la privat au scăpat și de grija fondurilor lipsă de la Ministerul Muncii, așa cum anunța ex-ministresa Raluca Turcan.

* Maria Grapini, europarlamentar pe viață (asta e impresia), a mai greșit o dată într-o postare publică pe Facebook. Grapini le-a urat "suces" noilor miniștri conduși de premierul Ciucă, răutăcioșii de pe net taxându-i iute eroarea. Cuvântul ar trebui scos din dicționar, nu mai e cale de întors, și fetei lui Traian Băsescu i-a provocat daună totală prin forma deja celebră "succesuri". În locul buclucașului termen, aș vedea foarte nimerită prezența unui energic "bagă mare!".

* Ieșit în decor, dar nu în mijlocul miriștii, cu toate că afirmațiile sale reclamă tot felul de activități agricole, Florin Cîțu lansează diverse petarde: "Trebuie să recunosc că poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu." Există un banc - e grobian, dar e foarte bun - care pare structurat după declarația fostului premier. Asta e și retorica melcului, într-un fel trebuie să-și spună lucruri pe care le poate crede și să nu sufere din cauza încetinelii sale proverbiale. Cîțu are o viteză peste medie, dar nu când manevrează mașina de făcut reforme, ci atunci când e la microfon. Puțini dintre cei care îl înconjoară îi pot capta fidel toate sunetele emise.

* Cel mai ipocrit comentariu după nunta PSD-PNL îi aparține primarului alfa al României, Emil Boc de la Cluj-Napoca. Edilul ardelean a dat-o pe înțelesul tuturor, a coborât în iarbă, ne vorbește de la firul trifoiului cu patru foi: "Aceste două partide sunt ca două echipe de fotbal, care au o rivalitate istorică, dar, atunci când jucătorii acestor echipe joacă pentru naționala României, pun în plan secundar rivalitatea și joacă, dau tot ce pot mai bun, pentru țară, pentru România." Nu e destulă acritură în beciurile românilor pentru câte maioneze d-astea pot fi spuse fără nicio barieră morală.

Citit 972 ori Ultima modificare Vineri, 26 Noiembrie 2021 23:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.