Scumpiți la loc Turcia!

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Peste tot se scrie despre Omicron, multă lume neștiind până acum de existența acestei litere din alfabetul grecesc. Dacă e să citim în stele și mai ales în măsurile luate ca peste noapte în Europa, ar trebui să ne așteptăm la o pandemie 2.0. Adică să plecăm iarăși de la declarațiile "stați fără grijă, e ca o gripă", "masca nu e utilă" (mai ții minte, Neluțu Tătaru?) și să fim baricadați în case cu lunile. Dar poate că nu, mă bazez și pe afirmațiile specialiștilor din Africa de Sud care ne anunță că dracul are și nuanțe albe.

* N-am o problemă cu Raed Arafat, poate să fie medic oriunde, să-și conducă minunatul serviciu fondat în anii '90, însă el ar fi trebuit demis, căci de plecat nu are de gând, după accidentul din Apuseni. Nici după Colectiv n-a picat, pare că nici noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, n-are mai mulți șeptari... Mi-aș dori din subsolul și din pânza freatică a aparatului digestiv să nu-l mai văd certându-ne în prime-time. Că va lucra în continuare la elaborarea salbei strălucitoare de măsuri, măcar să le anunțe altcineva, o purtătoare de cuvânt, o Gianină Corondan sau Ortansa Jude, Anda Adam ori Aurelian Temișan, oricine, chiar și Marceluș Ciolacu, dar nu jupân Arafat. Sper să prind această epocă.

* În toată Europa competițiile sportive sunt jucate cu public (am văzut imagini din Occident cu oameni în tribune și fără mască), numai la noi abia de vineri seară li s-a permis fraierilor să revină la evenimentele la care se ține scorul. În ciuda descreșterii evidente a numărului de cazuri. Am folosit noțiunea de fraier deoarece este la modă după apariția editorială care îl are în prim-plan pe intelectualul rasat Nuțu Cămătaru. Apropo, încă nu i-am comandat cartea. Sper să nu devină obligatorie.

* O nouă lecție de jurnalism. Are cuvântul Ziare.com: "Cu cât se ieftinesc vacanțele în Turcia după prăbușirea lirei. Sub 1.000 de lei cazarea pe o săptămână." Cinstit? Cui îi poate surâde o asemenea variantă într-o țară tulburată de evenimentele din ultima perioadă, în care acea mie de lei poate fi urmată de alte costuri? Integritatea corporală pare să fie mai costisitoare, chiar dacă în bazar ți se flutură termeni precum "cheap price for you, my friend". Prefer Turcia aia mai scumpă.

Citit 953 ori Ultima modificare Duminică, 28 Noiembrie 2021 23:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.