Masculul Șoșoacă mușcă

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Cinstit, n-am prins faza cu judecătorul Danileț, exclus din magistratură pentru "manifestări pe reţelele de socializare". Nu poți să iei o asemenea decizie - și nu mă refer la un organism oarecare, ci la Consiliul Superior al Magistraturii - doar pentru că individul, despre care n-am avut vreme să-mi formez o părere, și-ar fi curățat piscina și toaletat un gard viu, așa cum el însuși povestește. E cu dedesubturi, iar acestea probabil nu pot fi comunicate, ca să nu se supere Moșul. Nu neapărat acela care ne colindă de Crăciun.

* N-am cont pe TikTok ca să urmăresc clipurile în care Danileț joacă rolul eroului principal. Totuși, mi se pare bizar ca Mircea Cărtărescu, asul din mâneca României la fiecare turneu final al Premiilor Nobel (e o problemă cu mâneca, probabil de aceea nu sare niciodată cartea câștigătoare), să ia atitudine în această chestiune: "Excluderea lui Cristi Danileţ din magistratură este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani." Poemul de amor și justiția sunt precum bucătăreasa și grenadele ofensive. E bine să facă zgomot o asociație din branșă, niște politicieni, presa, altfel demersul său riscă să alunece în rigola deplorabilului. Tudor Chirilă și Marian Godină și-au creat imaginea de rebeli pentru toate cauzele, însă de la Cărtărescu aveam alte așteptări. Poate și din acest motiv e ocolit mereu de Nobel.

* Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, mai încearcă un foc în plan înclinat. Pariez că nici acum nu se va speria ținta piept numărul 2. "Eu nu am absolut nimic cu domnul Arafat, dar este normal ca DSU să se ocupe de urgențe", afirmă fostul colaborator al Organizației Mondiale a Sănătății. Va mai primi un SMS ca să se potolească, iar următoarele decizii - la intrarea României în valul următor - vor fi anunțate de numitul Raed Arafat. Nu poți juca șah doar cu pionii.

* Senatoarea Șoșoacă, cel mai cunoscut aparat de zgomote post-decembriste, și-a scos la înaintare și soțul. E drept, nu putea fi căsătorită cu un creator de modă sau c-un dansator de balet. Insul ar fi mușcat de mână o jurnalistă venită din Italia pentru un interviu senzațional. Or asta e știre, ca la manual - când te mușcă masculul Șoșoacă, oricât de câine al presei ai putea fi considerat, e de publicat.

Citit 717 ori Ultima modificare Marți, 14 Decembrie 2021 22:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.