Australieni, răzgândindu-se

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Australia pare un soi de Teleorman de la Antipozi, cu toate că aș întina memoria lui Mischie, Dumnezeu să-l cheme la urna bună de votare! După ce o instanță îi permite accesul la lăudatul turneu de tenis lui Novak Djokovici, o alta îl amenință că i-ar putea retrage viza de intrare în țara-continent. S-a speculat, de asemenea, că numărul 1 mondial ar fi fost și arestat de Poliția Federală, informație dezmințită ulterior. Ceva trebuie să fi fost la mijloc, chiar dacă sângele vecinilor noștri de la sud-vest clocotește ca în spațiul Mioriței. În orice caz, nu mi se pare că băieții de la Melbourne și Sydney, după un an în care mai mult au condus prin lockdownuri, ar fi niște modele democratice. Adolescent dacă m-aș întoarce mâine, nu mi-aș tapeta dormitorul mic cu postere care să ilustreze sintagma "Australieni, gândindu-se". Sau răzgândindu-se.

* De asemenea, mi-s sătul și de plutoanele de neica-nimeni care-i dau sfaturi unuia devenit prin muncă, nu peste noapte, poate cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile. Nu l-a băgat taică-su în față, ca la coadă la preparate, a trecut și prin nemilosul război iugoslav și mai și promovează - până și prin campaniile publicitare - un stil de viață sănătos. CTP-ul nu trebuie luat în serios, el suferă că de la ultima reîncarnare n-a beneficiat de niciun trial pe zgură.

* Despre Kazahstan nu pot spune mai nimic, ar fi fost culmea să mă pricep la orice. Avem vânători de atotștiutori în social-media, nu vreau să pozez în regele savanei informaționale. Pentru că nici nu sunt, îmi stă mai bine ca antilopă gnu bărbierită doar pe alocuri.

* Ieri a fost o anumită zi de economisire a energiei, indiferent de cale, indiferent de situație. Bucureștenii au stat în frig, dar măcar au fost 24 de ore cu rost. Planeta le zâmbește și le oferă câteva zile de ger.

* O femeie din Irak a încercat să dea buzna în România cu un pașaport fals. O fi greșit și ea Australia, dar scandalul nu se va umfla prea mult. E o anonimă, iar ea merită să fie și cauționată: "Nici n-are cașcavalul antipaticului ăluia de sârb!"

Citit 709 ori Ultima modificare Luni, 10 Ianuarie 2022 21:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.