"Bucuria" lui Klaus

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* "Băi, pesediștilor" sau "Aloo, USR-iștilor sau AUR-eilor, credeți că ne puteți păcăli?". Se prea poate să nu mai putem utiliza asemenea expresii, în locul partidelor pomenite putând intra fără probleme PNL-iștii, cei de la UDMR sau ce-a mai rămas din formațiunea lui Băsescu. Fiecare dintre aceste organizații pare că se pune la adăpost prin adoptarea unui proiect de lege potrivit căruia incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Printre criterii - atențiune, nu pare doar o scăpare! - se află, gudurându-se, "opinia ori apartenența politică". USR-ul se ambalează că este incriminat delictul de opinie, însă proiectul a fost inițiat de Ministerul Justiției în perioada în care jupân era însuși Stelian Ion. În plus, propunerea a fost susținută in corpore de senatorii USR, așadar asistăm la un nou moment publicitar al trupei lui Drulă și Barna. Vocalize, gargară sau manipulare, cum i se spune în mileniul "dacă-nu-ești-cu-mine-obligatoriu-te-situezi-în-cealaltă-tabără".

* Klaus Iohannis a fost ieri la Chișinău pentru a se întâlni cu Maia Sandu. Trebuie ca la întoarcere să fi revenit acasă cu "Bucuria". De țigări nu știu nimic, n-are cine să fumeze în casele sale.

* Descoperire surprinzătoare a cercetătorilor germani: Celulele oamenilor produc un gaz nociv cu efect de seră. E acel gen de știre care nu mai are nevoie de nicio completare. De ce am mai avea nevoie de ființele umane pe planetă? Ca să-i ronțăie pe bieții greieri de casă care tocmai au primit girul UE de a sări în cratiță?

* Halep și Cîrstea au jucat un meci de tenis la nivel ridicat, în sensul că nu s-au găsit în curtea bunicilor Simonei, vorba reclamei. Fetele au prestat pe tărâm american, adică într-o zonă vizibilă, dar s-au ignorat reciproc. Ca să nu-și mai facă străinii impresii greșite că suntem oameni buni la suflet, generoși-săritori, neamuri deosebite... Noi ne-am obișnuit în ultima perioadă să ne îmbulzim mai peste tot - iată că și cele două sportive sunt la coadă la condescendență. Bară la bară. N-o luați pe toată, mai lăsați și pentru noi, cei din spate!

Citit 845 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2022 21:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.