Novak, acest Vanghelie al UDMR-ului

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* N-are rost să ne prefacem, ministrului Novak de la Sport i-a picat greu. Versurile Imnului Național. Al României. I-a trăsnit în cap ziaristului Bucura să-l dreseze în direct, la o oră de mare audiență, pe tipul care se insinuase pentru a desluși tainele "cântecului bisericesc" fredonat de jucătorii naționalei de hochei. Nici Marian Vanghelie n-a știut să conjuge verbul "a fi", dar măcar s-a străduit.

* UDMR-istul care lucrează la Palatul Victoria (nu e singurul, dar Tanczos Barna știe și Capra cu Trei Iezi pe de rost) ar fi trebuit să-și dea imediat demisia. La fel cum s-ar fi întâmplat mai peste tot, în Europa, însă reperele sunt pentru tocilari. Și pentru Ana Maria Brânză, căreia acum îi dau dreptate: toți politicienii sunt la fel. Poate că și alți miniștri din Guvernul Ciucă, pesediști sau liberali, bâjbâie imnul național, însă măcar ar putea repeta după interlocutor. Lui Eduard Novak părea că-i e rușine să piardă vremea cu câteva rânduri fără sens.

* Voturile de la Eurovision au fost furate, acuză TVR-ul și televiziunile altor state implicate în manțocăria în care vocea și talentul ar putea conta, dar nu sunt decisive. Se răsucește Mischie în mormânt: fostul baron de Gorj acționa elegant, cu autocare, mici și sacoșe, nu cu softul ca găinarii de la European Broadcasting Union (EBU).

* Nu m-au prins stenogramele cu Ion Rădoi de la metrou, cu toate că beneficiază de marketing frumușel. Orban i s-ar fi adresat cu "El Maximo", dar îmi miroase a serial prost. Cam în genul lui Narcos de la sezonul al III-lea încolo.

* Patru tineri din Focșani care petreceau pe balconul unui apartament au scăpat grătarul de la etajul 8. O mașină a fost distrusă. Mai mult, carnea făcută pe cărbune încins este cancerigenă. Asta spun specialiștii, cine sunt eu să-i contrazic?

* Se înghesuie nutriționiștii să ne spună cum putem combate arsurile gastrice prin alimentație. Prin reducerea tarifului gazelor naturale. Ar fi prima și cea mai importantă condiție.

Citit 707 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2022 20:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.