Orizont cu caroseria în sus

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Implicat într-un accident rutier în București, fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit cu fiola. Etilotest, cum i se zice ca să nu ne zăpăcim. A ieșit zero, aceasta fiind o nouă minune a lumii. Ne-a fost dărâmată o paradigmă, orizontul întreg s-a dus cu caroseria în sus. Ce ne facem, ce alte repere ne vom clădi, oare de ce Dumnezeu ne-a dat acest semn? Era el sau stătea pe locul din dreapta?

* Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, adică ANAF-ul, a anunţat că organizează concurs pentru 260 de posturi. Fiscul vrea "să-şi întărească echipa pentru limitarea evaziunii fiscale şi creşterea gradului de colectare din taxe şi impozite". Ambiţiile sunt chiar indecente: 1 miliard de euro în plus faţă de anul trecut. Și probabil că vor atinge această țintă. Urmează vremuri ca-n povești, dar fără happy-end. Ne-am învățat prost de la americani. Bollywoodul pare mult mai profund...

* Se întreabă unii care sunt alimentele care îi pot ajuta să slăbească. Să afișeze trupuri de invidiat în sezonul estival. Hm, după ce nu se vor mai găsi alimente (unele vor fi disponibile, dar la prețuri insurmontabile), cred că vom deveni zvelți fie că vrem, fie că avem altceva pe agenda anului 2022.

* Toată țara vorbește despre barajul lui Dinamo, or nu e vorba de vreo lucrare de infrastructură. La noi există doar podul peste Dunăre de la Brăila și atât. Plus politicienii care se dau breji sau nu, în funcție de cum se situează vizavi de barca guvernării.

* Ah, am cu cine să rezonez și în acest duel pentru minte și literatură. Evident, le țin pumnii "câinilor roșii", așa cum sunt cunoscuți inșii care au beneficiat decenii la rând de umbrela Ministerului de Interne. Aș fi avut alte preferințe, însă după ce l-am văzut pe antrenorul Erik Linkar, titularul de pe banca lui "U" Cluj, pe trotineta electrică, mi-am schimbat polii de interes. Înainte de a salva planeta, încearcă, nene, să-ți asiguri salariul și pe anul următor!

* Presa britanică relatează un eveniment neplăcut pentru o familie din Anglia, în care soțul s-a îndrăgostit de o tânără ucraineancă refugiată, pe care a primit-o în casă. Important este că a găzduit-o, orice alt comentariu te poate transforma în putinist. De ca și cum madam înșelata nu-și va găsi alt partener...

Citit 881 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2022 18:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.