N-o să plătim, o să ni se ia

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Ciudat mesajul președintelui, când noi aveam alte preocupări. Românii nu trebuie să trăiască cu teama că de mâine trebuie să plătească mai mult, ne-a anunțat Klaus Iohannis, iar asta deja mă macină. N-o să plătim mai mult, își va lua singur Fiscul din contul fiecăruia. Să se noteze treaba asta!

* Ca să-și justifice modificările fără precedent din domeniul educației, ministrul Sorin Cîmpeanu vine cu o poveste de mult metabolizată de conștiința populară: "Se aleargă mult prea mult după note." De ca și cum ar fi o noutate, de-ți vine să te întrebi dacă elevul Cîmpeanu, când își juca propria carte gimnazială, nu punea preț pe media trimestrială și, implicit, pe nota de la purtare. Așadar, rămânem iarăși "pe toamnă" la ipocrizie.

* Același ministru al Educației, parcă mai încărcat decât ai săi colegi de la Palatul Victoria, vrea masă în școli pentru elevi: "Poate face diferenţa între decizia părinţilor de a trimite copiii sau nu la ore." Unii ar putea cere și una mică, să se ducă bolul mai repede și să treacă emoțiile dinainte de matematică.

* Câciu de la Finanțe încearcă o manipulare fină, însă nu poate coborî ușor cu pianul pe scări. Iar de unul singur îi este imposibil. Abordarea că mediul privat ține în spate doi bugetari este incorectă, afirmă tipul care și-a vândut mașina pe motorină ca să-și ia una pe benzină. Ca să facă față scumpirilor de la pompă. De unde și aerul de matineu cu care trebuie privit tot timpul când nimerește un microfon deschis.

* Mi-au trebuit aproape doi ani să aflu că fiul cel mic al prințului Charles - despre Harry este vorba - are un câine care poartă un nume scris pe toate gardurile de la noi. E din patru litere, e și oraș în Croația, e și monedă în Botswana, e și o minunăție de patruped. Tatăl proprietarului, de când ne tot vizitează, trebuie să aibă măcar o reținere atunci când trebuie să-l strige pe fericitul patruped.

* "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", cea mai insolită denumire de film, va putea fi văzut și de publicul larg din România. Va fi urcat pe platformă de o cunoscută rețea de producții cinematografice. Pentru a avea și emisiunea iUmor un adversar pe cinste. Sunt convins că există și alte show-uri cu astfel de potențial, însă am vrut să merg la sigur.

Citit 962 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iunie 2022 00:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.