Ce frumos e, zici că doarme!

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Guvernul ia în calcul să renunțe la ajutorul de 50 de bani pe litru de carburant. E adevărat, sprijinul acesta de la pompă ne resuscitase, ne întorceam ca bunăstare la nivelul anului 2019. E bine, drăgălașilor? Ce a mai zis Buhnici, mai e ceva cu vergeturi? Pe el, să nu respire o secundă!

* Fondul Monetar Internațional scrie pe blog, cu toate că nu aceasta e principala sa activitate. Dar când o face, se simte. În weekend a scris câteva rânduri esențiale care se traduc astfel: "Guvernele europene trebuie să lase consumatorii să suporte povara facturilor pentru a încuraja economisirea." Se subînțelege că li se dorește binele fraierilor de rând, la fel cum băbuțele de la țară constată senin, în barbă, la priveghi: "Ia uite ce frumos e, zici că doarme!"

* În definitiv, noi, cei mulți, suntem vinovați de situația creată, de război, de sumele tocate în pandemie, de suta de milioane de vaccinuri achiziționată (Câțule, ești bine, tată?) etc. Prin urmare, merităm să achităm facturi uriașe la iarnă, așa cum se exprimă FMI-ul în mediul virtual. Apropo, îl mai țineți minte pe insul cu morgă de șarlatan, angajat al FMI-ului, care ne vizita pe la jumătatea anilor 2000? Avea un pantof găurit, atât de mult ținea la propria imagine. Datoria lui era să ne mai vândă câte o iluzie, exact ca vânzătorii ambulanți din tren care îți oferă o revistă cu data apariției măsluită.

* Știre de război. De la noi. Un bărbat de 67 de ani din Moinești a ajuns la spital după ce i-a explodat cazanul cu țuică. Să-i dea Dumnezeu sănătate, că ne-a mai îndoit monotonia, furându-le fetelor de la telejurnal dreptul de a se lua mereu în serios. 

* Titlu inept într-o publicație online: ”Soția lui Adrian Mutu <a furat> toate cadrele la meciul Rapidului cu FC Argeș. Pentru cine n-a urmărit partida, consider că dețin cel mai nimerit comentariu: n-a șterpelit nimic doamna Mutu, de fapt producătorul evenimentului, un voaiorist de ultimă speță, a mutat cadrul de șaptezeci de miliarde de ori în repriza a doua. Am fost nevoit să schimb, deveneam gelos în locul bărbatului acelei ființe devenite țintă fără voia sa. Și ne minunăm că nu vezi două cadre chioare la rubrica de sport de la cel mai recent joc de volei al echipei naționale. Sau de baschet, iar lista continuă nestingherită.

Citit 962 ori Ultima modificare Duminică, 07 August 2022 22:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.