Promisiuni de lângă Sf. Conservă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Mi-au căzut ieri ochii pe o conferință de presă în care nevoit să răspundă întrebărilor presei era selecționerul Naționalei de fotbal a României. Băiatul lui Iordănescu, întrucât despre el este vorba, dădea ochii peste cap și se exprima cu o morgă marțială de ca și cum ar fi trebuit să explice de ce va fi uns șeful Curții Constituționale, nu că va sta pe marginea terenului la meciul de diseară, cu Bosnia și Herțegovina.

* Extrapolând, unii se dau prea importanți la un eveniment de dat cu piciorul în minge, în contextul unei crize fără precedent: ori va fi război, nimeni nu poate să spună că nu, ori va fi foamete. Iarăși, n-am habar să existe vreo persoană care să se închine la Sfânta Conservă și să promită că fiecare va avea ceva de dus la cavitatea bucală. Lăsați-o mai moale, măi băieți, că ne fuge sucul gastric în munți!

* Remarca o persoană foarte apropiată traiectoriei vieții mele că nu mai există emisiune/discuție în audio-vizual fără să fim sfătuiți ritos cum trebuie schimbate becurile de la domiciliu. Ca să economisim. Deși noi abia am dat lumânările pe fasung. Ridicolul e cocoțat pe Everest - cunosc anumite cătune din județul Galați care până în anul 2000 nu pupaseră electrificarea. Pe bune! Cum sună chestiunea? În limbile occidentale e expresie intraductibilă, prin urmare e bine ca zeloșii de pe la noi să-și ia un concediu.

* Dacă a înțeles cineva că instig la risipă, e invitat să nu mai parcurgă aceste rânduri. Doar un irațional ar putea propovădui beția energofagă: consumul de bun-simț ține de cald și în epocile liniștite, nu doar când se dă cu bombardeaua și se blochează vanele de la Răsărit. Ah, ar mai fi ceva: România nu riscă să rupă contorul, căci nu mai produce nimic. Când depinzi doar de importuri, mai aprinzi becul când și când să te uiți la ceas: oare cât mai are camionul ăla până ajunge în vamă, că nu mai avem nici pâine, nici sare?

* Nu mă pronunț pe marginea scandalului Anamaria Prodan - Laurențiu Reghecampf, cuplu celebru care a erupt și pe canalele de animație. Mai nou, cei doi și-au transferat palme și pumni, în public. Pare să fie un conflict de competența NATO. Domnu' Geoană, ce părere aveți?

Citit 843 ori Ultima modificare Duminică, 25 Septembrie 2022 21:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.