„Nu ne primesc. Vând autoturism”

„Nu ne primesc. Vând autoturism”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Și vreți cumva să tratăm cu seriozitate ("celeritatea" e din repertoriul domnului președinte) povestea în care ne-au târât vecinii vecinilor noștri? Ieri după-amiază țopăia următoarea informație, nici nu știu cum a mai rămas: Austria blochează România, Olanda blochează Bulgaria, iar Germania și Luxemburg blochează Croația. Serios? Asta înseamnă democrație, să te lași condus de ifose? Mama îmi spunea că, dacă nu-s poftit, e bine să fac cale-ntoarsă și să nu-mi las secrețiile nazale la dospit în ușa neprietenosului. Și mai e și iarnă, iar în Occident e și mai iarnă.

* Orice politician de pe la noi, profitând de subiectul subiectelor, își face reclamă. Am și exemplu, Tomac de la PMP, dar nu e singurul. E trendy să zici despre Austria, nu contează că stai ascuns de luni bune. Și cam așa se promovează: "Nu ne primesc în Schengen, câtă nedreptate! Vând autoturism, jante din aliaj, exclus schimburi."

* Ministrul Turismului îi îndeamnă pe români să nu se mai ducă la schi în Austria. Aceia care nu își permit un asemenea sport așteaptă recomandări pe măsura veniturilor. E posibil să se înscrie la cuvânt ministrul de Finanțe.

* Un prieten îmi semnalează titlul ultimelor săptămâni, e de pe site-ul televiziunii România TV: Raluca Turcan șterge pe jos cu Austria: "Niciun argument invocat de Viena împotriva României nu mai stă în picioare!" De aici și posibila întrebare a consumatorilor de politică panicați că n-au mai auzit nimic despre Ralucuța: Nene, ce mai e cu Turcan, ce mai învârte? Și, nefiind nici tu foarte informat, te lași ajutat de burtiere: Frățioare, am auzit că acum șterge pe jos. Probabil e operator curățenie pe undeva.

* Conform statisticilor, românii au căutat diverse nebunii în acest an pe Google. Florin Salam a fost în topul "search"-urilor, iar pe poziția secundă se află Vladimir Putin. Dacă aș fi cantautor de manele, nu m-aș considera în siguranță. Nici pe timp de pace, darămite acum.

* Este oficial: dosarul cu șină dispare din România. A fost votată legea care le interzice instituțiilor publice să îl solicite. Chelului, dacă-mi mai permite corectitudinea politică să remarc o asemenea categorie, nu-i trebuie doar tichie de mărgăritar, ci și aparat de tuns wireless.

Citit 1265 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2022 21:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.