O lege confuză. Încă una

O lege confuză. Încă una
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În timp ce populația făcea bășcălie pe seama Austriei și împotriva marilor echipe perdante de la Cupa Mondială de fotbal, președintele a promulgat o lege confuză. Încă una, doar n-o fi nici prima, dar nici ultima. E actul normativ, oricât de pompos ar suna, cu privire la plafonarea prețurilor la energie, pe baza declarațiilor pe proprie răspundere ale consumatorilor. Premierul Ciucă bâjbâie pe lângă lege, ANRE se folosește exclusiv de vocea de cap, adică țipă, iar de la Ministerul Energiei nu iese niciun fum. Merry Christmas!

* Zic unii dintre compatrioți că se va trezi lumea când va vedea facturile prin februarie, martie. Aș, ne vom îmbulzi atunci să facem credite pentru mărțișoare și alte atenții. Ca să nu mai spun că în acea perioadă ar trebui să postăm pe Facebook că "primăvara începe cu tine". Chestii, socoteli, nu filme cu aderări la Schengen.

* Apropo de marota ultimelor zile, a ieșit iarăși Klaus Iohannis cu un mesaj tranșant. Desigur, s-a referit la Schengen: "Vă spun clar, nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului." Auci, chiar mă speriasem că vom băga bățul prin gard și la nivel instituțional, doar îi știți pe ai noștri de la putere că le sare iute muștarul: "Ne-ați obligat să devenim duri, să spunem adevărul în față. Aveți dreptate, stimați politicieni europeni, aveți dreptate!" Citim și printre rânduri că ar fi bine să ne vedem de treburile noastre, s-o lăsăm langa și să împodobim bradul artificial. Cel natural e deja în Austria.

* Bacșișul de la restaurant va apărea pe bonul fiscal și va fi impozitat, din 2023. E o altă lege promulgată de locatarul de la Cotroceni, semn că a început să ne poarte ghinion. Curat ghinion, coane! N-am parcurs textul legii, însă ar trebui să fie stipulată următoarea acțiune. E obligatorie: "Pentru a oferi bacșiș la restaurant, e musai să mergi la restaurant." La ce facturi ne vor cocoșa prin primăvară, o să-mi fie milă de chefi, mai puțin de cei care vor rămâne în show-urile de televiziune.

* Interlopul Fane Căpățână, despre care nu știu să fi fost recent la Târgul de carte Gaudeamus, a "confiscat" portofelul unui cetățean din Sri Lanka venit la muncă în România. Îi spusese bietului asiatic că este de la Antidrog. Pentru imaginație, chiar ar fi meritat un colț cu numele său: bun venit la "standul Fane Căpățână"!

Citit 1242 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2022 18:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.