NATO bună că ne-a zis-o!

NATO bună că ne-a zis-o!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Nu caut știrile care își scriu singure episoadele de umor involuntar, însă am lipici la ele. De pildă, deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa, dat afară din partid după ce a recunoscut că și-a bătut soția, a declarat că este dispus să inițieze o dezbatere publică "reală despre fenomenul violenței din familiile românești care să genereze soluții adecvate privind diminuarea acestuia". La fel cum Escobar - da, acel Escobar al Columbiei - milita pentru pace și pentru ajutorarea săracilor. Viața bate iarăși filmul și riscă să dea cu subsemnatul la secție.

* A fost publicat documentul care confirmă ce presupunea întreaga Românie: miliardarul Ion Țiriac a fost colaborator al Securității, numele de cod fiind tot de membru al protipendadei, Titi Ionescu. Eh, altfel îi digeri acum sfaturile, cu alți ochi îl privești când îți sugerează, în prime-time, să scoți 500 de euro din buzunar ca să ajuți refugiații. Se exprima cu ani mulți în urmă în povestea emigranților sirieni. Totuși, cu adevărat enervant este faptul că se face lumină abia după ce nea Titi a trecut bine de 80 de ani. Sunt nevoit să citez din alți clasici mustăcioși care au fost tinichigii la mititica: cu ce dracu' ne ajută pe noi asta, domnișoară?

* Revelația lui Mircea Geoană dintr-o emisiune recentă cu Marius Tucă ne defectează câteva repere: "Locomotiva merge mai repede decât ultimul vagon." Dacă o spune băiatul cu chelie (ăsta-i look-ul care se caută, n-avem ce comenta) care face cafele la NATO, te poți opune? Ai vrut să pari microbiolog în pandemie și ai devenit ținta ironiilor. Acum cunoști și fizică? Mă întrebam retoric, nu încercam să aflu la ce capitol mai păcătuiește Mirciulică.

* S-a ales praful de boicotul cu care ar fi trebuit să ne tratăm aproape vecinii din Austria. După compatrioții care le-au călcat de sărbători pârtiile, se afirmă răspicat că închisorile țării lui Mozart sunt doldora de români. Doar am zis că n-avem cu cine. Niște infractori de la țară.

* În lumina noilor capodopere cinematografice, că e plină lista de diverse producții cu priză la public, îmi închipui o replică în eventualitatea în care un cunoscut spune că te-a reperat la film: "Te dau în judecată pentru calomnie!"

Citit 1021 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 17:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.