Ro-Alert-ul de după

Ro-Alert-ul de după
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Cum justifică șeful DSU, Raed Arafat, banii dați televiziunilor pentru campania "Nu tremur la cutremur"? Se întreabă mai multă lume, iar respectivul cetățean, intervievat de Europa Liberă, a întors-o cum i-a convenit. Ca să scape de alte justificări. Sau mi-s prea incapabil ca s-o pricep: banii sunt, de fapt, o sponsorizare din partea unui mare jucător de pe piața energiei. Carevasăzică, nici vorbă de prevenție, e doar marketing. Dar îmbrăcat în haine instituționale - numai săracii își fac reclamă la Mica Publicitate sau apelează la actorași de mâna a doua ca să țină în brațe un bidon roz cu înălbitor. Nu tremur la cutremur, dar nu se știe cum reacționez în fața unei anchete. E răspuns pentru subconștientul vreunui decident, poate fi altul decât Arafat.

* Ca la colinde, întreb dacă primiți și cu alte salate: cum vor afla românii dacă țara noastră ar fi amenințată de o rachetă rusească? Tot Arafat a răspuns, iar Ro-Alert-ul, așa cum ne-am obișnuit, va ajunge după. La cine mai poate. Și la cine mai are.

* Se râde nu doar pe la colțuri de perlele lui Gheorghe Hagi, un brand al sportului din România, nu doar al fotbalului. Și, Slavă Cerului, are câteva de colecție, însă e o blasfemie să mai faci trimitere la "perlele" Regelui într-o epocă în care comentatorii de fotbal, fini cunoscători ai limbii (altfel ce ar avea de căutat în preajma microfonului?), le trântesc cu o grație dezarmantă. Acum două seri, pe un final de meci, jupânul de la butoane a tras o concluzie care îl face și pe Hagi să pălească: "Fotbalul e nemilos și nu iartă." Legătura în studio.

* Știrea cu cel mai redus IQ - și iau ca reper ultima jumătate de an - vine din Statele Unite. Și sunt nevoit să fac o distincție clară: informațiile de pe front, unde există manipulare din ambele tabere (că așa a fost mereu la război), nu pot fi judecate global, așadar selectez și chestiunile "civile" care, totuși, nu stau departe de propagandă. Băiete, banda: "Premiile Oscar 2023. O celulă de criză a fost înființată în caz că apare un nou incident precum palma dată de Will Smith lui Chris Rock." Toate problemele omenirii au fost aruncate la coș preț de câteva secunde. Croșeul fake al ăluia pe obrazul celuilalt, abia asta ne amenință cu extincția.

Dănuţ Lungu

Foto: unsplash.com

Citit 969 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2023 19:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.