Salvați gândirea critică!

Salvați gândirea critică!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Dacă îl caută cineva pe la Cotroceni, a lăsat vorbă că e puțin plecat de pe continent. Despre Klaus Iohannis e vorba: a tras o fugă până în Japonia, acolo unde are mai multe întâlniri, apoi o va zbughi și în Singapore. Mi se pare bizar să dai bir cu fugiții când urmează Ziua Internațională a Femeii. Ce simplu e să te scuzi că trebuie să pleci în delegație! "Mie îmi spui?", e replica aflată la îndemâna doamnei Carmen de la Sibiu.

* E subiect cu multă carne cel privind trecerea de la casele de marcat la un self check-out, cum îi spune supermarketul pe care deja unii îl boicotează. E altul decât cel care ridicase garduri între clienți. Povestea e lungă, se face în zadar vărsare de cuvinte nevinovate, întrucât singurul criteriu care va funcționa pentru atragerea consumatorului român a rămas nealterat: prețul scăzut căruia i se mai zice și "ofertă". Iar dacă în scandal s-a prins și sociologul Gelu Duminică, prefer să alerg pe câmpii și să-mi dau cu părerea despre natura cuantică a atomului. Eu, cu note de 5 la fizică.

* La angajarea într-o primărie din județul Gorj, un inginer a fost pus să jure cu mâna pe Biblie că-și va face datoria și că va păstra secretul profesional. Asta înseamnă să respecți meseriașii. E lesne de anticipat și următorul pas: inginerul ar putea fi și remunerat.

* Conform studiilor de ultimă oră, roboții vor prelua aproape jumătate dintre sarcinile casnice în maximum zece ani. Ion de la Palatul Victoria e varianta de lux - nu pune masa, n-o strânge, e ca un turist în propria casă.

* Singura activitate casnică de la care putem fi degrevați în contextul asaltului inteligenței artificiale ține uneori și de argument pentru desfacerea "contractului" semnat la Starea Civilă: "Stai toată ziua la meciuri, de ce nu ieșim și noi la o plimbare? Nu mai ești romantic ca în prima zi." Dacă robotul ar putea prelua aceste îndatoriri, divorțul ar mai exista doar în anale.

* Novak Djokovic nu poate juca în Statele Unite pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19. În martie 2023, când pandemia s-a prăpădit. Sau asta înțeleg eu. Dar ne hăhăim când auzim diverse absurdități de pe la Moscova sau Phenian. Salvați gândirea critică, altfel planeta va rămâne singură!

Citit 779 ori Ultima modificare Marți, 07 Martie 2023 00:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.