Ouă, Ouă / Babele se plouă!

Ouă, Ouă / Babele se plouă!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În ultima seară de august, la Galați a plouat. Cu apă chioară, cum spun oenologii cu infirmități deontologice și oftalmologice. Furtuna de la Galați a avut ceva din farmecul cinic al spectacolului prost din fotbalul românesc, care a avut loc în aceeași seară, la oră de maximă audiență. Campioana României, Farul Constanța, a fost bătută de campioana Finlandei, fiind eliminată din Conference League. Ne-am îmbătat cu apă chioară plată, crezând că "uraganul de la malul mării" este mai puternic decât "furtuna din paharul cu Finlandia". Acum, avem nevoie de săruri de hidratare, zeamă de varză, ciorbă de burtă, borș crud și de sulfatul de sictir promovat de emisiunile de dezbatere fotbalistică ale lui Naum. Ca să scăpăm măcar de mahmureală, dacă de naivitate nu ne putem lepăda. Aidoma veșniciei, cum spunea un chibiț, naivitatea s-a născut la sat. E vorba, fireşte, de satul de vacanță de la Mamaia. Înainte de returul de la Helsinki, oficialii clubului Farul Constanța vădeau un optimism frate cu certitudinea. Nu că nu-i firesc să fii optimist, dar, când te duci cu PET-ul de apă plată, sperând să-i bagi sub masă pe consumatorii de Finlandia, e semn că preparatorul motivațional și-a dat demisia și s-a angajat la Bucolicii Anonimi, cu juma de normă. Sau, cum spune cutuma de maidan, apă bei, apă joci.

În aceeași seară a eșecului fotbalistic oximoronic împlinit, la Galați a fost furtună, acompaniată de o ploaie torențială de mai mare frumusețea și inundația. E ceea ce vorbitorii de limbă oarecum română și reporterii de teren inundat și calamitat numesc "furtună și ploaie devastatoare". Ei sunt cei mai pricepuți agenți publicitari, care au grijă, an de an, să vorbească frumos și înspăimântător despre "Valea orașului". Este vorba despre celebra zonă a orașului Galați, etern vitregită, mereu afectată apăcaliptic de ploile torențiale. Dacă "Valea orașului" n-ar exista sau n-ar fi în starea în care e, orice ploaie, oricât de abundentă ar pretinde ea că este, s-ar duce pe Apa sâmbetei, odată cu efectele ei dezastruoase. De n-ar mai ști sărmanii reporteri pe unde să-și scoată cămașa de forță, pentru a o flutura în fața camerei de filmat.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1880 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.