Klaustrofobia și newyorkaholicul sibian

Klaustrofobia și newyorkaholicul sibian
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Oricât m-aș preface că nu-mi dau seama la băutură, tot nu pot să nu observ că astăzi este marți. Cu precizarea că, la New York, de pildă, e mai puțin marți decât la noi. E adevărat, americanii din New York stau și un pic mai prost cu fusul orar, însă, vorba unui optimist bigot, trece și asta.

Cred că americanii din New York sunt firi ospitaliere. Că prea l-au invitat și pe Klaus Iohannis la ei în metropolă. Însă ai dracu' americani, i-au impus bietului om să zboare cu avionul. Scuzați, m-a luat gura minții rătăcite pe dinainte! Normal că Iohannis trebuia să meargă la New York cu avionul, că doar nu era să pozeze în Magellan sau Columb, în cogeamitea anul 2023. Voiam a spune că l-au pus pe sărmanul președinte de țară în delicata situație de a închiria un avion, care frizează luxul și... profesionalismul, care, știți bine, costă. Administrația Prezidențială a închiriat un avion de tip Bombardier Global 6000, care poate transporta maximum 13 persoane (ghinion!). Pentru izbăvitorul și, totuși, necesarul confort, scaunele acestui avion pot fi transformate în trei paturi de o singură persoană și un pat dublu.

Cât a costat închirierea aeronavei? Pentru cine întreabă, repet, este marți, a nu știu câta zi după Crăciun. Pentru cine vrea caterincă, să-l sune pe impresarul distinșilor Țociu și Palade, că nu se supără nimeni! Ați face bine să nu vă imaginați că președintele Iohannis nu vrea să spună cât a cheltuit pe închirierea acestui avion din rațiuni dubioase. Nu-i stă în fire. Există un protocol și o lege care nu-i permit să divulge astfel de informații. Nu te joci cu așa ceva, cu legea. Altfel, e ca și cum l-ai întreba pe domnul Iohannis dacă zvonul că ar avea 6 case de marcat este adevărat. E ridicol. Ce să facă omul cu casele de marcat?! Poate că vă întrebați care este scopul vizitei oficiale efectuate și zburate de către Klaus Iohannis la New York. Sau poate că nu. Important e că nu prea contează. Credeți-mă pe cuvânt! Nu vă spun care e cuvântul, că e urât, iar asta ar presupune un derapaj din partea mea. Mai bine puneți-vă centurile și cureaua, că urmează aeroportul din Sibiu, cu escală pe partea dreaptă. Pentru un plus de siguranță, strângeți cureaua aia, că nu de pomană am invocat austeritatea, pe care bombardierul-pasager o susține și-o promovează cu obstinație.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1816 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.